Konferenciák a pedagógiai értékelésről

Tavaszi konferenciasorozatát idén is megrendezi az SZTE Neveléstudományi Intézete és Oktatáselméleti kutatócsoportja. A 6. SWEE – Nemzetközi workshop a pedagógiai értékelést állítja középpontba. A 12. PÉK innovatív oktatási módszereket elemez.

Hatodik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézete és Oktatáselméleti Kutatócsoportja a SWEE (Szeged Workshop on Educational Evaluation) programot, azaz a pedagógiai mérés-értékeléssel foglalkozó kutatók nemzetközi workshopját. Az idei rendezvény tematikája a technológia alapú tesztelés legújabb irányzatai, valamint a longitudinális kutatási tapasztalatok köré csoportosul.


A workshopra a világ minden tájáról érkeznek, olyan nemzetközi szaktekintélyek párbeszédére nyújt lehetőséget, akik azonos vagy rokon kutatási területen tevékenykednek, esélyt teremtve ezzel a szakmai kérdések mélyebb megvitatására, illetve értékes nemzetközi kapcsolatok kiépítésére, jövőbeli nemzetközi együttműködésen alapuló kutatások előkészítésére. A workshopnak a Szegedi Akadémiai Bizottság székháza (Szeged, Somogyi u. 7.) ad otthont 2014. április 29. és 30. között.

További információ a rendezvényről: http://www.edu.u-szeged.hu/swee/

A workshopot a TÁMOP 3.1.9-11/1-2012-0001 azonosító jelű „Diagnosztikus mérések fejlesztése” című kiemelt projekt keretében az Európai Unió támogatja.


*


Tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézete, Neveléstudományi Doktori iskolája, valamint Oktatáselméleti Kutatócsoportja hagyományos Pedagógiai Értékelés Konferenciáját (PÉK).

A konferencián elsősorban pedagógiai értékeléshez kapcsolódó empirikus kutatásokat, innovatív értékelési módszereket, a pedagógiai értékelést a közoktatásban vagy a felsőoktatásban alkalmazó vizsgálatokat, pedagógiai kísérleteket, innovatív oktatási módszereket, illetve azok eredményeit mutatják be. A prominens hazai kutatók mellett két nemzetközi szaktekintély, Arthur C. Graesser, a Memphisi Egyetem professzorának és az Oxfordi Egyetem kutatójának, valamint Andreas Demetriou, a Nicosiai Egyetem professzorának előadásait is meghallgathatja a szakértő publikum. A rendezvénynek a Szegedi Akadémiai Bizottság székháza (Szeged, Somogyi u. 7.) ad otthont 2014. május 1. és 3. között.

További információk a konferenciáról a rendezvény honlapján érhetőek el: http://www.edu.u-szeged.hu/pek2014/

A konferenciát a TÁMOP 3.1.9-11/1-2012-0001 azonosító jelű „Diagnosztikus mérések fejlesztése” című kiemelt projekt keretében az Európai Unió támogatja.




uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes


SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)