A hazai Shakespeare-kutatásról tanácskoznak

Háromnapos konferenciát rendez az SZTE Bölcsészettudományi Kar Angol Tanszéke.

Jágónak IV. Ki merre tart a magyar Shakespeare-kutatásban? címmel szeptember 19. és 21. között tartja meg hagyományos, kétévente sorra kerülő Shakespeare-konferenciáját az SZTE BTK Angol Tanszéke. A szakmai rendezvényen neves magyar és külföldi szakemberek mutatják be friss eredményeiket valamennyi kapcsolódó területen (fordítás, filológia, elmélet, színház, multimédia) több – időben nem párhuzamos – szekcióban.

 

A konferenciának az SZTE BTK kari konferenciaterme ad otthont (Szeged, Egyetem utca 2., földszint). Szeptember 19-én 10 órakor Fabiny Tibor A Hamlet hendiádieszei és azok dramaturgiai jelentősége – különös tekintettel Arany János fordítására című prezentációjával indul a program. A résztvevőket szeptember 20-án 19 órakor Bereczki Julianna csembalóművész régizenei koncertje is szórakoztatja majd az Auditórium Maximumban. A zárónapon, szeptember 21-én 10.30-tól Merre tarthat még a magyarországi Shakespeare-kutatás? Mottóval kerekasztal-beszélgetést hallgathatnak meg az érdeklődők.

 

A konferencia részletes programját ide kattintva böngészgethetik.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)