Különleges fotókiállítás az angol tanszéken

Fotókiállítás nyílt a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának angol tanszékén a fakultás munkatársainak és hallgatóinak fotóiból.

Október 2-ától tekinthető meg a különleges fotótárlat az SZTE BTK Angol–Amerikai Intézet Angol Tanszékén. Fenyvesi Anna intézetvezető egyetemi docens elmondta, hogy több éve állítanak már ki képeket a tanszék folyosóján és a termeiben. Hozzátette, hogy míg kezdetben a pályázatot csak a tanszék dolgozóinak hirdették meg, a mostani 5. Intézeti Fotótárlatra már bármilyen szakos bölcsészhallgató, illetve kari munkatárs bármilyen témájú képpel pályázhatott.

 

btk_fotokiallitas_angol
Különleges fotókiállítás az angol tanszéken - GALÉRIA

A zsűri a tanszék oktatóiból, munkatársaiból és hallgatóiból áll, elnöke pedig Dusha Béla fotóművész. Idén több mint 94 pályamunka érkezett 10 alkotótól, végül 7 pályázó 25 képét találták érdemesnek arra, hogy kiállítsák. A tárlatot jelenleg csak az angol tanszéken tekinthetik meg az érdeklődők, de mint a Fenyvesi Annától megtudtuk, kiállíthatják az anyagot a Novotel Hotelben is, ahol szélesebb közönséghez is eljuthatnak a képek. Az intézetvezető asszony elárulta, neki is van kedvenc képe, és a hallgatóktól is pozitív visszajelzéseket szoktak kapni a tárlatról.

 

A tárlaton nyitóbeszédet az angol tanszék egyetemi tanára, Szőnyi György Endre tartotta. Őt Dusha Béla fotóművész követte, aki érdekességként kiemelte, hogy viszonylag kevés portréfotót látott a beküldött képek között, majd átadta az emléklapokat és a díjakat a nyerteseknek.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Kasza Péter az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az SZTE Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskola Neolatin Programjának vezetője, valamint az SZTE és az OSZK közreműködésével létrejött Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezető kutatója. Magyar történelem Bécsből nézve - Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve című akadémiai doktori értekezését 2023 szeptemberében védte meg. Kasza Péterrel az értekezés részleteiről, a tudományos pályájának kezdetéről, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól és a tanításról beszélgettünk.