allasborze2013

Ismét Őszi Állásbörze és Mesterképzések Nyílt Napja az SZTE-n

Az SZTE Karrier Iroda újra megrendezi az SZTE Állásbörzét és a Szolgáltatók Börzéjét, az Őszi Álláskeresésre Felkészítő Napokat, valamint az SZTE Mesterképzések Nyílt Napját.

Október 14-én és 15-én (hétfőn-kedden) az Őszi Álláskeresésre Felkészítő Napokon elsősorban a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit és friss diplomásait várják a szervezők. Az ingyenes programban – melyre október 10-e (csütörtök) 20 óráig lehet regisztrálni – egyebek mellett gyakorlati foglalkozások, CV-élesítés, nyílt interjú, személyre szabott próbainterjú szerepel, frissen végzettek számolnak be álláskeresési tapasztalataikról és praktikáikról. Neves szakemberek tartanak előadásokat például az álláskeresési interjúkkal, a testbeszéddel, a munkahelyi protokollal kapcsolatban, de a vállalkozóvá válás lépéseit is megismerhetjük.

 

Az állásbörze előtti napon, október 14-én gyakorlatias foglalkozásokkal várják az érdeklődőket, melynek során szakmai szemmel véleményezik az önéletrajzokat, mielőtt leadnák azokat a cégek standjainál. A bátor jelentkezők megfigyelőként lehetnek jelen egy nyílt állásinterjún, és tesztek segítségével felderíthetik, hogy állnak az önismerettel, miként dolgoznak csapatban, hogyan kezelik a konfliktusokat. Az állásbörze napján pedig változatos témájú előadások közül csemegézhetnek az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kiállítási terében a munkaerőpiacra való hangolódás jegyében!

 

Részletek és regisztrációs lap az alábbi linken

 

A IX. SZTE Őszi Állásbörzére, a IV. Szolgáltatók Börzéjére és az V. SZTE Mesterképzések Nyílt Napjára október 15-én (kedden) 9 és 17 óra között kerül sor az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában. Az eseményt 9 órakor Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora nyitja meg.

 

Az SZTE Őszi Állásbörze legfőbb célja a hallgatók és a kiállító cégek közötti kapcsolat kialakítása. A fiatalok közvetlenül is találkozhatnak potenciális munkaadóikkal, személyesen tehetik fel kérdéseiket a megjelent cégek standjainál, informálódhatnak az aktuális álláslehetőségekről, nyitott pozíciókról, illetve le is adhatják önéletrajzaikat, motivációs leveleiket. Helyi, regionális és országos vállalatokkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők. A Szolgáltatók Börzéje abban segít, hogy kapcsolatba léphessenek olyan cégekkel, amelyek a hallgatók karrierjét kisebb vagy nagyobb mértékben segítő szolgáltatásokat/termékeket kínálnak (nyelviskolák, autósiskolák, tanfolyamok szervezésével foglalkozó cégek, diákmunka-közvetítők, szakképzéseket kínáló szervezetek stb.).

 

A rendezvényen az SZTE mesterképzést biztosító nyolc fakultása (Állam- és Jogtudományi, Bölcsészettudomány, Egészségtudományi és Szociális Képzési, Gazdaságtudományi, Juhász Gyula Pedagógusképző, Mérnöki, Természettudományi és Informatikai, illetve Zeneművészeti Kar) is képviselteti magát, bemutatva 148 szakot felölelő mesterképzési kínálatát, tájékoztatva az érdeklődőket a jelentkezés feltételeiről is. A nap programját többek között életvezetési, karrier-, pályaorientációs és grafológiai tanácsadás, karrierjósda is színesíti az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ, az SZTE Karrier Iroda, illetve a Dél-alföldi Grafológiai Centrum jóvoltából.

 

A kiállító cégek listája, a részletes program és egyéb hasznos információk: http://www.sztekarrier.hu/hu/allasborze/szte_oszi_allasborze

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Kasza Péter az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az SZTE Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskola Neolatin Programjának vezetője, valamint az SZTE és az OSZK közreműködésével létrejött Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezető kutatója. Magyar történelem Bécsből nézve - Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve című akadémiai doktori értekezését 2023 szeptemberében védte meg. Kasza Péterrel az értekezés részleteiről, a tudományos pályájának kezdetéről, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól és a tanításról beszélgettünk.