Az SZTE nyílt napja a napilapban

Az összegyetemi nyílt nap programját, a felsőoktatás átalakításáról az SZTE rektorának, Szabó Gábornak, a Magyar Rektori Konferencia alelnökének a véleményét is közli mai számában a Délmagyarország, Délvilág UNIVERSITAS melléklete.

„Ma SZTE nyílt nap. A Szegedi Tudományegyetem ma 8.30 és 16 óra között rendezi meg immár hagyományos összegyetemi nyílt napját a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Szeged, Ady tér 10.). A képzési kiállításon a leendő hallgatók közvetlenül a karok képviselőinek tehetik fel kérdéseiket …” - olvasható a Délmagyarország, Délvilág mai számának 8. oldalán.

A regionális napilap UNIVERSITAS melléklete itt olvasható:

 

További cikkek a Délmagyarország, Délvilág UNIVERSITAS mellékletében:

 

„A közösségi főiskolák hiányt pótolnának - ...Így a szegedi egyetem rektora az MRK képviseletében vesz részt nemzetközi fórumokon, illetve teszi hozzá javaslatait a hazai felsőoktatás átalakítási tervéhez. - Nem varázslat lenne ez! A felsőoktatási intézmények átláthatatlan rendszerű bázisfinanszírozásával szemben világos elvek alapján történhetne majd az állami támogatás elosztása. A mostani javaslat szerint a források 70 százalékát a hallgatói létszám, míg 30 százalékát a tudományos normatívák alapján lehetne megszerezni…”

 

„Tanuljon nyelveket! - ...A szegedi egyetem hallgatóinak a nyelvi felkészülésben az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI) nyújt segítséget. A térítésmentes és térítéses általános és szaknyelvi, valamint nyelvvizsga-előkészítő kurzusok kínálata széles. Sőt: az intézményen belül biztosítják a különféle nyelvvizsgák letételét. Az IKI nyitott: szolgáltatásait az SZTE hallgatóin kívül is igénybe vehetik a tanulni vágyók…”

 

„13 új egyetemi tanár - AZ SZTE 6 KARÁN NŐTT A PROFESSZOROK SZÁMA. Magyarország köztársasági elnöke egyetemi tanár munkaköri címet adományozott a Szegedi Tudományegyetem alább felsorolt oktatóinak…”

 

„Támogat a Tehetségpont - ...Az SZTE Tehetségpont tudatosan keresi a gazdasági élet elkötelezett szereplőit, hogy támogassák a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit. Ma a Szent-Györgyi Albert Agóra 2. emeleti szemináriumi termében veheti át 11 hallgató az elnyert támogatását az SZTE Tehetségpont által szervezett SZTE Science Café tudománynépszerűsítő sorozat előadása előtt. Az SZTE diákjait támogató cégek sorába lépett immár a Ferroép, a Te-Di Trade, a Goodwill Pharma, a Givaudan és a Szegedi Vízmű.”

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_35

Tavasszal is meghirdette az SZTE NKI Kulturális Irodája a Hallgatói Művészeti Versenyét, amelyre több kategóriában jelentkezhettek a tehetséges hallgatók: az eredményhirdetésen kiderült, a meghirdetettek közül majdnem minden kategóriában értek el helyezést BTK-s hallgatók is, nem egy esetben első helyen végeztek.


Néhány nappal később az ugyancsak az SZTE NKI által szervezett „A Szegedi Tudományegyetem és a Nobel-díj” alkotói pályázat díjkiosztójára is sor került, ahol az egyik első díjat szintén egy BTK-s hallgató kapta meg, személyesen Karikó Katalintól.