Megduplázódott a Campus Hungary pályázatok száma

A Campus Hungary az egyedüli ösztöndíjprogram Magyarországon, mely a világ összes országába biztosít ösztöndíjakat.

A Balassi Intézet immáron negyedik alkalommal hirdette meg a Campus Hungary ösztöndíjakat, melyekre 2013. október 21-ig lehetett pályázni. Minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés az ösztöndíjak iránt - tudtuk meg Balogné Molnár Gabriellától. A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi Mobilitás Irodája vezetője, a Campus Hungary Program koordinátora elmondta: míg a program első három meghirdetéskor átlagban 1900 személy pályázott, addig a negyedik fölhívásra már közel 3800-ra emelkedett a jelentkezők száma.

 

"A Balassi Intézet egy év alatt, az eddigi három lezárult pályázati szakasznak köszönhetően 4210 személy számára biztosított Campus Hungary ösztöndíjat, így több mint 50 százalékkal sikerült növelni a hallgatói mobilitást. A program célja, hogy 2013 végére már több mint 5000-re növekedjen az ösztöndíjasok száma - derül ki a Campus Hungary Programról szóló sajtóközleményből.

 

A Campus Hungary Program Magyarországon az egyedüli olyan mobilitási program, mely a világ összes országába biztosít ösztöndíjakat. E lehetőséggel a hallgatók eddig a világ 73 országába nyertek el ösztöndíjat.

 

A gyakori meghirdetésekkel a Balassi Intézet növelni kívánja a hallgatói mobilitást és elősegíteni az EU 2020 stratégiában megfogalmazott célok megvalósulását, mely szerint 2020-ra az újonnan végzett diplomásoknak EU-átlagban legalább húsz százaléka rendelkezzen valamilyen külföldön szerzett, felsőoktatáshoz kapcsolódó tanulmányi vagy képzési tapasztalattal. A Program célja egyben, hogy támogassa a felsőoktatásban végzettek foglalkoztathatóságát, valamint hozzájáruljon a nemzetközileg tájékozott, hazájuk és saját értékeiknek tudatában lévő, magyar értelmiség képzéséhez.

 

A Campus Hungary ösztöndíjakra bármely magyar felsőoktatási intézmény hallgatója pályázhat, aki már elvégzett két félévet, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, a fogadó és a küldő intézménye támogatja pályázatát, valamint vállalja, hogy hazaérkezését követően beszámolót készít a külföldi tudományos tevékenységéről. A pályázatok elbírálása a tanulmányi átlag, a tudományos tevékenység és a benyújtott munkaterv alapján történik. Előnyt élveznek azok, akiknek külföldi tanulmánya kreditelismeréssel jár, OTDK helyezettek, valamint műszaki és természettudományi területen tanulnak. Emellett a konvergencia régiókban (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl és Dél-Dunántúl) oktatók és felsőoktatási adminisztratív munkatársak is pályázhatnak.

 

A „Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése országos program" az Új Széchenyi Terv TÁMOP 4.2.4. B/1-11/1-2012-0001 azonosítószámú projektjének keretében 1 323 724 718 forint értékű, a TÁMOP 4.2.4. B/2-11/1-2012-0001 keretében pedig 3 623 797 376 forint értékű Európai Uniós támogatással valósul meg" - zárul a sajtóközlemény.

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.