LingDok17: nyelvészkonferencia nem csak doktoranduszoknak

Tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Nyelvészdoktoranduszok Országos Konferenciáját (azaz a LingDok-ot), melyen a fiatal nyelvészek bemutathatják eddigi kutatásaik eredményét.

Az SZTE Nyelvtudományi Doktori Iskola november 28-án és 29-én rendezi meg a Bölcsészettudományi Kar kari konferenciatermében a Nyelvészdoktoranduszok 17. Országos Konferenciáját. – Nagyon jó az idei konferencia felhozatala. Nem győztük a különböző tematikákat kialakítani. Annak ellenére, hogy igyekeztünk az elméleti témájú előadásokra leszűkíteni a konferenciát, mindenki megtalálta a neki tetsző témát – jellemezte a kétnapos ülés programját a főszervező, Gécseg Zsuzsanna. Megkérdezésünkre elárult egy titkot is a konferenciával kapcsolatban. – Az idei év egyik különlegessége, hogy nemcsak doktorandusz hallgatók adhatták be a munkáikat, hanem mesterszakosok is. Erről a zsűri azonban nem tudott, viszont elmondható, hogy az összes jelentkező mesterszakos diák bejutott a konferenciára, hála a magas színvonalú dolgozatuknak.

Pedig a Lingdok konferencia nem arról híres, hogy a zsűri kesztyűs kézzel bánna az előadókkal. – Bár nem rejti véka alá a véleményét a zsűri, az is igaz, hogy konstruktív ötletekkel áll elő, így segítve a fiatalok munkáját. Az eddigi előadásokkal alapvetően elégedettek voltak – véleményezte az eddigieket a főszervező asszony. Való igaz, a konferencia két napja alatt több mint húsz munkát hallgathatnak meg a jelenlévők, amelyek szakmai színvonalát a zsűri garantálta.

Az előadókról és a munkájukról további információ tudható meg az alábbi linken:

 

Őszi Tamás

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_30

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék által idén immár hatodik alkalommal megrendezett Spanyol tanulmányi verseny díjátadóját április 14-én rendezték meg a kar Auditorium Maximum termében. Az ország különböző pontjairól érkező nyertes és különdíjjal kitüntetett csapatok a megjelent diplomatáktól vették át nyereményeiket.