rektori_epulet

Az SZTE kéthetes téli üzemszünettel is takarékoskodik

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa döntésének értelmében 2013. december 22-e és 2014. január 5-e között az intézményben üzemszünet lesz. Az egyetemi élet 2014. január 6-án indul újra.

Az energiatakarékosság jegyében ezen a télen is bezárja kapuit két hétre a Szegedi Tudományegyetem. 2013. december 22. és 2014. január 5. között a hivatali ügyintézés szünetel, az épületekbe bejutni, illetve ott tartózkodni nem lehet, e helyeken a fűtés és az áramhasználat korlátozott. Az ehhez hasonló úgynevezett „szénszünettel” tavaly mintegy 150 millió forint energiaköltséget takarított meg az SZTE.

 

Az SZTE Szenátusának 2013. márciusi döntése nyomán az egyetemi épületekben – nem veszélyeztetve a betegellátást, és egyéb folyamatosan ellátandó funkciókat – a műszakilag megengedhető minimumra állítják az energiafelhasználást 2013. december 21-én (szombaton) 12 órától. Vagyis a legtöbb egyetemi épületben a fűtést 10 fokra állítják, s ezt a hőfokot tartják 2014. január 5-én (vasárnap) 10 óráig, amikortól a műszaki munkatársak folyamatosan visszaállítják a fűtést a normál üzemi hőfokra. Így várhatóan a 2014. január 6-i (hétfői) munkakezdésre az előírt hőmérséklet lesz az irodákban, tantermekben is.

 

A szegedi egyetem többi épületéhez hasonlóan a Klebelsberg Könyvtár is bezár 2013. december 21-én 13 órakor, s legközelebb 2014. január 6-án 8 órakor nyit ki újra. A múlt évhez hasonlóan a könyvtár a következőkkel igyekszik segíteni az SZTE polgárok vizsgákra való felkészülését. A bezárást megelőző hetekben kikölcsönzött dokumentumok a
könyvtár januári nyitását követő napokra eső lejárati dátumot kapnak. 2013. december 16. és 21. között az SZTE hallgatói és nem oktató dolgozói 10 helyett 15 könyvet kölcsönözhetnek, valamint december 21-én 11 órától január 6-án 8 óráig a szakolvasói terekből kikölcsönözhetők az egyébként csak éjszakára kivehető példányok is. A könyvtár dolgozói kérik az olvasókat, hogy a korábban lejáró kölcsönzéseiket időben rendezzék, mert a késedelmi díj számlálása a bezárás alatt is folytatódik.

 

A karácsony és szilveszter közötti munkanapon, valamint az újév első napjaiban zárva marad az egyetemi épületek többsége. Az úgynevezett „szénszünet” idején az SZTE csak a gyógyászati funkciókat, a közoktatási feladatokat ellátó épületei használatát biztosítja.

 

A szénszünetben érintett öt munkanapban (2013. december 23., 27., 30., és 2014. január 2., 3.) vizsgákat nem hirdetnek. A rendes vizsgaidőszakból kieső öt nap pótlására egy héttel meghosszabbították a vizsgaidőszakot. Ennek következtében a 2013/2014. tanévi téli vizsgaidőszak 2013. december 9 - 21., és 2014. január 6. – február 1. között tart a szegedi egyetemen, az utóvizsga-hét: 2014. február 3 - 8. közé esik.

A téli üzemszünetet elrendelő szenátusi döntés figyelembe vette, hogy hallgatóink számára az Nftv., illetve az SZTE Tanulmányi és Vizsgaszabályzata által előírt 14 hét szorgalmi időszak, 6 hét vizsgaidőszak, valamint egy utóvizsga hét maradéktalanul rendelkezésre álljon. Ennek következtében központilag elrendelt őszi és tavaszi szünetet nem tervez az SZTE. A döntés előkészítésekor az egyetem vezetése egyeztetett az SZTE Hallgatói Önkormányzattal, illetve az érdekképviseletekkel.

 

A téli üzemszünetet követően az SZTE egységei 2014. január 6-án kezdik meg szokásos működésüket.

 

SZTEInfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.