borito

Pontkalkulátor segíti a felvételizőket a Szegedi Tudományegyetemen

Bár az egyetemi felvételi pontszámítás bonyolultnak tűnik, egy új, szegedi fejlesztésnek köszönhetően pár kattintás, és megvan az eredmény.

A Szegedi Tudományegyetem Pontkalkulátorral segíti a felvételizőket abban, hogy a jelentősen megváltozott 2023-as felvételi eljárás során könnyedén kiszámolhassák, hány pontjuk van. A továbbtanulás előtt állóknak továbbra is érdemes minél több pontot összegyűjteniük, hogy biztosan felvételt nyerjenek az általuk első helyen megjelölt szakra.


A 2023 őszén induló képzések esetében megszűnt a jogszabályi minimumpont, és a felsőoktatási intézmények maguk dönthetnek arról, hogy előírják-e az emelt szintű érettségit a jelentkezés feltételeként vagy sem. Vagyis 2023-tól a Szegedi Tudományegyetemen nincs minimumpont és a legtöbb szakra való bejutáshoz nem kell emelt szintű érettségi. A 2024 őszén induló képzésekre jelentkezéskor pedig a fenti változásokon túl a többletpontok rendszere is megváltozik: intézményi pontként az egyetemek saját, szakonként meghatározott pontrendszert alakíthatnak ki. A Szegedi Tudományegyetem szakokra profilozott, megújult pontrendszerének célja, hogy a széles körű képzési kínálatban minden jelentkező a számára legkedvezőbb felvételi pontot szerezhesse meg élethelyzetének, tudásának, korábbi teljesítményének elismeréseként.


A Szegedi Tudományegyetem a pontok kiszámítását egy kalkulátorral segíti, amely a https://pontkalkulator.szte.hu/ oldalon elérhető. A pontkalkulátor összegyűjti az egyes szakoknál a plusz pontokat, segít a legmegfelelőbb szak kiválasztásában. Az oldalon keresztül a jelentkezők a felvételivel kapcsolatos kérdéseiket is feltehetik az SZTE szakértőinek.



Forrás: SZTEInfo