borito

Európa-bajnoki ezüstérmes az SZTE hallgatója

Kónya Zsófia, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar pszichológia szakos hallgatója ezüstérmet nyert a magyar női váltó tagjaként a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságán!

A Gdanskban megrendezett rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság női váltó versenyszámában Kónya Zsófia, az SZTE hallgatója Bácskai Sára, Jászapáti Petra, valamint Sziliczei-Német Rebeka társaságában állhatott a dobogó második fokára. Az SZTE bölcsész hallgatója és a nemzeti csapat tagjai Hollandia mögött, Olaszországot megelőzve zárta a döntőt.


szte_konya_zsofia_noi_valto_450x330


A lengyelországi kontinensbajnokságon szenzációs eredmények születtek a váltó ezüst mellett is. Kónya Zsófia klubját a Szegedi Korcsolyázó Egyesületet Somodi Maja és Jászapáti Petra képviselte a válogatottban. Utóbbi egyéniben bronzérmet szerzett.


olimpiai_erem_es_nobel_dij_450x330


Kónya Zsófia vegyes váltóban és az egyéni versenyszámokban is rajthoz állt az ISU Short Track Európa-bajnokságon, 500 méteren 22., 1000 méteren 15., a vegyes váltóval pedig az olimpiai pontszerző, 5. helyen végzett.


A BTK hallgatójával korábban a téli olimpián szerzett bronzérem kapcsán készült interjú a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék KommCast című rádióműsorába. A beszélgetés ide kattintva elérhető.


Hallgatónknak és a magyar csapatnak gratulálunk!Forrás: Lévai Ferenc/SZTE

Fotó: Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2023 tavaszán is várja mindazokat a szegedieket, Szeged környékén élőket, akik úgy gondolják, hogy tanulni, művelődni, a világ minél több részletét megismerni sose késő. Mi is így gondoljuk! Ennek jegyében indítottuk el 2016 őszén a Bölcsész Szabadegyetemet, amelynek keretében számos egyetemi kurzust megnyitunk az érdeklődő idősebbek és fiatalabbak, középiskolások, középkorúak, nyugdíjasok előtt. A tavaszi félévre jelentkezni február 19-ig lehet!