borito

Európa-bajnoki ezüstérmes az SZTE hallgatója

Kónya Zsófia, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar pszichológia szakos hallgatója ezüstérmet nyert a magyar női váltó tagjaként a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságán!

A Gdanskban megrendezett rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság női váltó versenyszámában Kónya Zsófia, az SZTE hallgatója Bácskai Sára, Jászapáti Petra, valamint Sziliczei-Német Rebeka társaságában állhatott a dobogó második fokára. Az SZTE bölcsész hallgatója és a nemzeti csapat tagjai Hollandia mögött, Olaszországot megelőzve zárta a döntőt.


szte_konya_zsofia_noi_valto_450x330


A lengyelországi kontinensbajnokságon szenzációs eredmények születtek a váltó ezüst mellett is. Kónya Zsófia klubját a Szegedi Korcsolyázó Egyesületet Somodi Maja és Jászapáti Petra képviselte a válogatottban. Utóbbi egyéniben bronzérmet szerzett.


olimpiai_erem_es_nobel_dij_450x330


Kónya Zsófia vegyes váltóban és az egyéni versenyszámokban is rajthoz állt az ISU Short Track Európa-bajnokságon, 500 méteren 22., 1000 méteren 15., a vegyes váltóval pedig az olimpiai pontszerző, 5. helyen végzett.


A BTK hallgatójával korábban a téli olimpián szerzett bronzérem kapcsán készült interjú a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék KommCast című rádióműsorába. A beszélgetés ide kattintva elérhető.


Hallgatónknak és a magyar csapatnak gratulálunk!



Forrás: Lévai Ferenc/SZTE

Fotó: Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_30

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék által idén immár hatodik alkalommal megrendezett Spanyol tanulmányi verseny díjátadóját április 12-én rendezték meg a kar Auditorium Maximum termében. Az ország különböző pontjairól érkező nyertes és különdíjjal kitüntetett csapatok a megjelent diplomatáktól vették át nyereményeiket.