KUTATOK_EJSZAKAJA_47

Volt hallgatóinkat köszöntöttük – Díszdiploma átadó ünnepség a szegedi bölcsészkaron

A régi hagyománynak megfelelően a kari vezetőség idén is díszokleveleket adott át az 50, 60 és 65 éve végzett bölcsészkari hallgatóknak. Szeptember utolsó szombatján több, mint harminc volt diák, hozzátartozóik, a kar vezetősége és a Hallgatói Önkormányzat testületi tagjai töltötték meg az Auditorium Maximumot. A résztvevőket Prof. Dr. Gyenge Zoltán, a kar dékánja és Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötték, majd a díszdiplomák átadása után Balázs Dániel, a BTK HÖK alelnöke tolmácsolta a jelenlegi hallgatók gondolatait. Az ünnepség végén Baka Istvánné Ökrös Tünde foglalta össze a díszdiplomások élményeit.


Karunk életében minden évben fontos időpont a szeptember végi szombati nap – a Dékáni Hivatal és a Hallgatói Önkormányzat munkatársai nagy izgalommal készülődnek a volt hallgatók fogadására. Az eseményre az öregdiákok is nagy szeretettel érkeznek, hisz sokan több évtized után ilyenkor találkoznak újra volt szak- és csoporttársaikkal. Az ünnepség alkalmával a 65 éve végzetteknek vas, a 60 éve végzetteknek gyémánt, míg az 50 évvel ezelőtt tanulmányaikat befejezőknek arany díszoklevelet ad át a kar dékánja. Az idei rendezvényen harmincöten tudtak jelen lenni, de a távolból további 29 volt hallgatót köszöntöttünk. Az átadó után állófogadás várta az ünnepelteket.


Az eseményről az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék SzemeSZTEr című magazinműsora készített anyagot, amely az alábbiakban megtekinthető.



Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Kasza Péter az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az SZTE Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskola Neolatin Programjának vezetője, valamint az SZTE és az OSZK közreműködésével létrejött Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezető kutatója. Magyar történelem Bécsből nézve - Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve című akadémiai doktori értekezését 2023 szeptemberében védte meg. Kasza Péterrel az értekezés részleteiről, a tudományos pályájának kezdetéről, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól és a tanításról beszélgettünk.