szajbely

PROF. DR. SZAJBÉLY MIHÁLYT SZEGED DÍSZPOLGÁRÁNAK VÁLASZTOTTÁK

A szegedi közgyűlés május 6-i zárt ülésén szavazott többek között arról, hogy ki legyen 2022-ben Szeged város díszpolgára. A választás Prof. Dr. Szajbély Mihály egyetemi tanárra esett. Az elismerést május 20-án, a Szeged-napi díszünnepségen adta át a díjazottnak Botka László polgármester.

A díszpolgári címet évről évre olyan, az adott városhoz vagy településhez kötődő személy kaphatja meg, aki a közösség érdekében tett erőfeszítéseivel jelentősen hozzájárult az anyagi vagy szellemi értékek gyarapításához, a település hírnevének növeléséhez. Szajbély Mihály, a BTK korábbi dékánjának és a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék alapítójának elődjei között találjuk mások mellett Széchenyi Istvánt, Kossuth Lajost, Klebelsberg Kunot vagy épp a tavalyi évben díszpolgárrá avatott Karikó Katalint is.


Az elismeréshez ezúton is gratulálunk!


Kép forrása: szeged.hu


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.