szajbely

PROF. DR. SZAJBÉLY MIHÁLYT SZEGED DÍSZPOLGÁRÁNAK VÁLASZTOTTÁK

A szegedi közgyűlés május 6-i zárt ülésén szavazott többek között arról, hogy ki legyen 2022-ben Szeged város díszpolgára. A választás Prof. Dr. Szajbély Mihály egyetemi tanárra esett. Az elismerést május 20-án, a Szeged-napi díszünnepségen adta át a díjazottnak Botka László polgármester.

A díszpolgári címet évről évre olyan, az adott városhoz vagy településhez kötődő személy kaphatja meg, aki a közösség érdekében tett erőfeszítéseivel jelentősen hozzájárult az anyagi vagy szellemi értékek gyarapításához, a település hírnevének növeléséhez. Szajbély Mihály, a BTK korábbi dékánjának és a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék alapítójának elődjei között találjuk mások mellett Széchenyi Istvánt, Kossuth Lajost, Klebelsberg Kunot vagy épp a tavalyi évben díszpolgárrá avatott Karikó Katalint is.


Az elismeréshez ezúton is gratulálunk!


Kép forrása: szeged.hu


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Honlap_borito_MKN

Az idei már a hatodik alkalom, amikor ismert írók és filozófusok az ország különböző pontjairól a szegedi bölcsészkarra érkeznek azért, hogy a Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvényünk keretében az itteni olvasóknak is bemutassák legújabb köteteiket, ők maguk pedig jobban megismerhessék közönségüket. A számtalan meghívott vendég és legtöbbször a kérdező szerepében fellépő bölcsészkari oktató mellett kísérő programokkal is készülünk. Az első este például az online olvasásnépszerűsítés lesz a téma, de természetesen a könyvvásárlás sem maradhat el: a Libri csapata is itt lesz velünk a két nap folyamán. A programok október 5-én és 6-án a BTK Kari Konferenciatermében, esténként pedig a Café Radnótiban kapnak majd helyet.