„Egyetemünk régészeti feladatai” A szegedi egyetem egykori Archaeológiai Intézetének és a mai Régészeti Tanszékének kutatási eredményei című kiállítás megnyitója

Időpont, helyszín:

2021. december 1., szerda,15.00

SZTE Klebelsberg Könyvtár, ÁtriumTisztelettel meghívjuk az „Egyetemünk régészeti feladatai” A szegedi egyetem egykori Archaeológiai Intézetének és a mai Régészeti Tanszékének kutatási eredményei című kiállítás megnyitójára, 2021. december 1-jén, szerdán 15.00-kor, az SZTE Klebelsberg Könyvtár átriumába (Szeged, Ady tér 10.).

Tanszékünk a szegedi egyetem centenáriumi ünnepségsorozatához csatlakozva egy kiállítással készül egyetemünk 100. születésnapjára. Az 1924-ben létrejött Archaeológiai Intézet, megalakulásától kezdve, elsődleges céljai között szerepelt, hogy a dél-alföldi régészeti kutatásokat megalapozza, irányítsa. Az intézet egykori és a jelenlegi munkatársai is jelentős szerepet játszottak/játszanak a Dél-Alföld mellett az ország különböző pontjain végzett régészeti feltárásokban, kutatásokban, topográfiai munkákban és adatbázisok elkészítésében. A tárlat, melyet tanszékünk munkatársai és hallgatói rendeztek, az intézetünk/tanszékünk két világháború közötti és a jelenlegi kutatási eredményeit mutatja be.


PLAKAT_A3_02_allo_01_RGB_netre

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

KUTATOK_EJSZAKAJA_22

Az SZTE BTK Kari Tanácsa legutóbbi, május 19-i ülésének témái a költségvetés, a hallgatói létszám növelése és ezzel párhuzamosan az új képzések kialakítása voltak. Az elhangzott beszámolók szerint az országos trenddel ellentétben, de az egyetem eredményeivel párhuzamosan az első helyes jelentkezők száma évek óta emelkedik, amit mások mellett a képzési kínálat bővítésével továbbra is ösztönözni szeretne a vezetés.