Pro Scientia aranyéremmel tüntették ki az SZTE BTK két hallgatóját

Gratulálunk hallgatóinknak!


eremA Pro Scientia aranyérem az elérhető legmagasabb tudományos kitüntetés egyetemi hallgatók számára. Nagy büszkeségünk, hogy idén az SZTE BTK két hallgatója is megkapta a kitüntető díjat: Rudisch Ferenc társadalomtudományi (kommunikáció- és médiatudomány), Szántai Levente testnevelés és sporttudományi területen. Sok sikert kívánunk további kutatásaikhoz, munkájukhoz! Gratulálunk a témavezetőknek, Szabó Éva tanárnőnek (Pszichológiai Intézet) és Dunai Tamás tanár úrnak (Kommunikáció és Médiatudományi Tanszék)!


Pro Scientia, Pro Arte és Junior Pro Scientia Aranyérem kitüntetésben részesülhet az a fiatal, aki tanulmányai során és az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és arról pályamunkák, előadások vagy irodalmi, művészeti és tudományos alkotások formájában számot adott. Az Aranyérem tehát nem egy-egy konferencián bemutatott előadást, pályamunkát ismer el, hanem a hallgatói összteljesítmény alapján a kiemelkedő egyéniséget. 2021-ben összesen 314 Pro Scientia pályázat érkezett a 16 tudományterületi szekcióba, valamint a Junior Pro Scientia pályázatra. Összesen 48 Pro Scienta, 2 Pro Arte és egy Junior Pro Scientia Aranyérem odaítéléséről döntött ma a Bizottság. Az Aranyérmeket novemberben, hagyományosan a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében adja át Prof. Dr. Szendrő Péter, az OTDT elnöke és Prof. Dr. Freund Tamás, az MTA elnöke.A nyertesek listája itt olvasható: https://otdk.hu/storage/pages/aktualis/psa_nyertesek.pdf

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

044A0978_1024

Cafe Radnóti néven nyitotta meg kapuit október végén karunk új közösségi tere a szegediek és környékbeliek előtt, hivatalos átadójára pedig november 11-én került sor. A karunk volt magyar-francia szakos hallgatójáról, Radnóti Miklósról elnevezett kávézó számos irodalmi és művészeti rendezvénnyel várja az érdeklődőket, a BTK főépületében.