DSCN3175

A világ legjobbjai között az SZTE Bölcsészkara

- az ország legkiválóbb egyeteme az SZTE!


Idén is bekerült a világ legjobb egyetemei közé a Szegedi Tudományegyetem. A Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings by Subject nyilvánosságra hozott listái alapján pedig a legrangosabb helyet az egyetem összes kara közül a Bölcsészkar szerezte meg, hiszen a bölcsészettudományok területen belül a modern nyelvek ágban a 251-300. helyen végzett.

Nemcsak a QS tudományterületi listáján, hanem az összegyetemi rangsorában is kiválóan szerepelt az SZTE: ez alapján jelenleg Magyarország legjobb egyetemének számít. Az SZTE – javítva korábbi eredményét – a 2018/2019-es listán most a 470. helyezést érte el. A világ közel 26 000 felsőoktatási intézményét tekintve így a top egyetemek 2 százalékába tartozik.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

044A0978_1024

Cafe Radnóti néven nyitotta meg kapuit október végén karunk új közösségi tere a szegediek és környékbeliek előtt, hivatalos átadójára pedig november 11-én került sor. A karunk volt magyar-francia szakos hallgatójáról, Radnóti Miklósról elnevezett kávézó számos irodalmi és művészeti rendezvénnyel várja az érdeklődőket, a BTK főépületében.