SZTE_Nemes_Réka_fotó

Két nemzetközi rangsor szerint is Magyarország legjobb egyeteme az SZTE


Két nemzetközi ranglistán is remekül szerepelt a Szegedi Tudományegyetem: ismét bekerült a világ vezető egyetemei közé, sőt a magyarországi egyetemek között a legjobbnak értékelték.


Az U-Multirank listája a külföldi diákoknak nyújt segítséget a felsőoktatási intézményük kiválasztásában. Az Európai Unió által bevezetett, többdimenziós (5 területen, 30 indikátor szerint) mérés 96 ország 1711 egyetemét értékelte, melyek között nemcsak európai intézmények vannak, hanem pl. japán, orosz, namíbiai, malajziai és iráni is. A 15 magyarországi egyetem közül az SZTE teljesített a legjobban, különösen a tudástranszfer területén. De a regionális szerepvállalás, az oktatási mobilitás, az interdiszciplináris és nemzetközi kutatás vagy éppen a partnerekkel közös publikációk és az idézett publikációk indikátora alapján ugyancsak magas kvalitásúnak számít a szegedi egyetem. Ez a nemzetközi rangsor azt is megmutatta, hogy az SZTE nagyon népszerű a külföldiek körében – amit az utóbbi években megfigyelhető külföldi hallgatói létszám növekedése, akárcsak a küldföldi országokkal való együttműködés ltáványos javulása is bizonyít.


A brit QS (a világ egyik legelismertebb, felsőoktatási tevékenységeket minősítő cég) e idén 82 ország 1620 egyeteme közül 1000 felsőoktatási intézményt 6 szempont alapján rangsorolt. Az egyik legfontosabb és legelfogadottabb lista figyelembe veszi az akadémiai szféra és a munkáltatók értékelését, a tudományos munkák idézettségét, az oktatók és hallgatók arányát, valamint a külföldi oktatók és hallgatók számát. Az SZTE korábban is kiválóan szerepelt ezen a rangsoron, de idén javult is az akadémai elismertsége. Most az 501-510. helyen értékelték, tehát a QS 2020-as listáján található 7 magyarországi egyetem között a legjobb eredeményt érte el.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)