btk_osz_karuzel

Az SZTE BTK az ország legjobb bölcsészkara!

A HVG közzétette a Diploma 2020-as kiadványát, amelyben különböző tudományterületek szerint is osztályozták a magyar felsőoktatási intézményeket. Az ország legkiválóbb bölcsészkara a szegedi lett, az SZTE legjobb kara pedig a bölcsészkar.


A HVG által nemrég az ország második legjobb felsőoktatási intézményének értékelt Szegedi Tudományegyetem több kara is kiváló helyen végzett most a HVG képzésterületi rangsorain. Az összesített képzési rangsorban a bölcsészkar szerepel a legelőkelőbb helyen, az ország legjobb bölcsészkaraként és az SZTE legjobb karaként a 4. helyet érte el a top 25 közé bekerült karok listáján. (Az SZTE ÁOK a 6., az SZTE TTIK a 13. helyen szerepel.) Az oktatói kiválóságot mérő listán a szegedi bölcsészkar a pécsivel együtt foglalja el az 1. helyet, míg a hallgatói kiválóság alapján a 4. helyen szerepel. Az SZTE BTK tehát a nemzetközi rangsorokban és a magyar listák szerint is a legjobb magyar egyetemi karok egyike. Érdemes hozzánk jönni!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

044A0978_1024

Cafe Radnóti néven nyitotta meg kapuit október végén karunk új közösségi tere a szegediek és környékbeliek előtt, hivatalos átadójára pedig november 11-én került sor. A karunk volt magyar-francia szakos hallgatójáról, Radnóti Miklósról elnevezett kávézó számos irodalmi és művészeti rendezvénnyel várja az érdeklődőket, a BTK főépületében.