Aggiornamento in didattica dell’italiano

Az Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszék rendezvénye a közoktatásban tanító pedagógusok számára.


F6Az Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszék szeptember 29-én és 30-án harmadik alkalommal rendezte meg továbbképző kurzusát a közoktatásban tanító olasz szakos pedagógusok számára Aggiornamento in didattica dell’italiano címmel. Közel nyolcvan vendég érkezett a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában lezajlott eseményre Szeged és a régió általános és középiskoláiból, az ELTE BTK Olasz Tanszékéről, Gyuláról, Bajáról, Vácról, az országhatárokon túlról, Brnóból, Kikindáról és Kragujevacról érkeztek vendégek, valamint a tanszékünk oktatói és tanárszakos hallgatói is jelen voltak. A kétnapos rendezvény megnyitóján Prof. Dr. Pál József egyetemi tanár, az Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszék vezetője és Dott. Gian Luca Borghese, a Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója az olasz nyelv fontosságára hívta fel a figyelmet az oktatásban és a munkaerőpiacon. A továbbképzés során Franco Romano, az Università per Stranieri di Perugia meghívott előadója tíz órás kurzust tartott az olasz nyelvtannak néhány, didaktikai szempontból a tanárok számára kihívást jelentő részét érintve, valamint remek ötleteket adott az órai játékos feladatokhoz. Az első nap végén a közoktatásban tanító kollégák is szót kaptak, érdekes projektekben szerzett tapasztalataikat osztották meg a résztvevőkkel. Tanszékünk fontos céljának tartja, hogy hasonló rendezvényekkel hidat építsen a közoktatás és a felsőoktatás közé.


A további képek megtalálhatók a következő Google Drive mappában: https://drive.google.com/drive/folders/0B8LcTeUNrjvxaHplTFlMaFYzNkUF9

F16

F10

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

MTA doktora címet szerzett a BTK három oktatója: prof. dr. Hansági Ágnes, prof. dr. Bibok Károly és prof. dr. Hárs Endre. A hosszú és szigorú pályázási folyamat eredményeként idén 80 kutató vehette át a tanúsító oklevelet. Az új MTA doktorokat június 28-án köszöntötték az MTA Székház Dísztermében.