Turi Tímea, a Magvető új főszerkesztője

Karunk egykori hallgatója lett a Magvető Könyvkiadó új főszerkesztője.

"Júliustól megújult szervezeti struktúrában működik a Magvető – jelentette be Dávid Anna, a kiadó igazgatója.


turi_timeaAmi a szerkesztőket illeti, Turi Tímea a kiadó főszerkesztőjeként folytatja a munkát. 1984-ben született, a szegedi bölcsészkaron végzett kommunikáció és magyar szakon, később ugyanitt volt a Modern Magyar Irodalom Tanszék PhD-hallgatója. Dolgozott szabadúszó újságíróként, irodalomkritikusként, a Bartók Rádió kulturális műsorainak munkatársaként, 2012 óta a Magvető szerkesztője. Turi Tímea első verseskötete 2012-ben jelent meg (Jönnek az összes férfiak), ezt követte A dolgok, amikről nem beszélünk 2014-ben, és idén az Anna visszafordul."


Teljes cikk itt olvasható: http://www.litera.hu/hirek/valtozasok-a-magveto-es-az-athenaeum-szerkesztosegeben

Továbbá, itt: http://drot.eu/article/valsag-van-de-nem-csak-konyvkiadasban-turi-timea-magveto-uj-foszerkesztoje

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_35

Tavasszal is meghirdette az SZTE NKI Kulturális Irodája a Hallgatói Művészeti Versenyét, amelyre több kategóriában jelentkezhettek a tehetséges hallgatók: az eredményhirdetésen kiderült, a meghirdetettek közül majdnem minden kategóriában értek el helyezést BTK-s hallgatók is, nem egy esetben első helyen végeztek.


Néhány nappal később az ugyancsak az SZTE NKI által szervezett „A Szegedi Tudományegyetem és a Nobel-díj” alkotói pályázat díjkiosztójára is sor került, ahol az egyik első díjat szintén egy BTK-s hallgató kapta meg, személyesen Karikó Katalintól.