btktik2szerk

Közel 1000 hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől a BTK-n

Július 26-án kerültek nyilvánosságra az idei felvételi ponthatárok, melyek alapján 969 hallgató iratkozhat be a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karára.


A felvételt nyert hallgatók közül 790-en államilag támogatott és 179-en önköltséges képzési formában jutottak be az egyetemre. Alapszakon 566, mesterképzésen 223 helyet töltöttek be, míg osztatlan tanárképzésen 180-at. Alapszakra szinte ugyanannyi jelentkezőt vettek fel, mint tavaly, ezzel szemben a mesterképzés nappali és levelező tagozatán 50-50 fős eltérés mutatkozik. Idén a legnépszerűbb szak a BTK-n az anglisztika volt: erre 100 alapszakos és 110 osztatlan tanárszakos hallgató került be. A legmagasabb pontszám a kommunikáció- és médiatudomány, illetve a pszichológia szakhoz kellett: míg az elsőnél 463 pont volt a küszöb, addig a másodiknál 435 pont kellett ahhoz, hogy államilag támogatott képzésre jussanak be.

 

Akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre se vettek fel, vagy egyáltalán nem jelentkeztek a felsőoktatásba, az SZTE BTK-n is pótfelvételihezhetnek. Az ehhez szükséges űrlapok kitöltésére 2017. augusztus 7-én éjfélig van lehetőségük. Kizárólag elektronikus úton jelentkezhetnek, és egyetlen önköltséges képzést jelölhetnek meg.


A meghirdetett szakok a következő linken érhetőek el:

https://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak/!IntezmenyiOldalak/szervezet.php?szer_id=256&elj=17p

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Idén, immáron huszonkettedik alkalommal, újra jelenléti formában szervezi meg karunk Hungarológia Központja a Nyári Egyetemet. A program keretében július 18-tól a világ különböző országaiból érkeznek a karra külföldi diákok, hogy a négyhetes itt-tartózkodásuk alatt közelebb kerülhessenek a magyar nyelvhez és kultúrához. Az idei év különlegessége, hogy a Nyári Egyetemmel párhuzamosan egy másik, hasonló célú program is elindul, július 26-án. A Manitobai Egyetemmel való új megállapodás alapján tíz kanadai diák tölt majd el három hetet Budapesten és Szegeden – a kulcsfogalom itt a köztéri emlékezet lesz.