Német és osztrák ösztöndíjak

DAAD, OMAA és BAYHOST ösztöndíj-lehetőségek.

DAAD-ösztöndíjak


A Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) mester- vagy egyéb graduális tanulmányi ösztöndíjakat hirdetett bármely tudományterület számára.


Határidő: 2015. november 15.


A pályázás a DAAD portálon keresztül online történik, amely a www.funding-guide.de ösztöndíjas adatbankból érhető el, valamint papíralapon a Tempus Közalapítványnál.


Forrás és további részletek:

http://www.daad.info.hu/mstipendiendaadstudien.htmlUgyancsak a DAAD nyári (3-4 hetes) egyetemi ösztöndíjakat hirdetett hallgatók és diplomások részére. Az ösztöndíj a nyelvi és országismereti tudás elmélyítését szolgálja.


Határidő: 2015. november 15.


A pályázás a fentihez hasonlóan történik.


Forrás és további részletek:


http://www.daad.info.hu/mstipendiendaadhsk.htmlPosztgraduális ösztöndíj Bajorországba (BAYHOST, Regensburg)


a 2016-2017-es tanévben hallgatóknak és fiatal (30 év alatti) kutatóknak


Az éves ösztöndíj program célja, hogy támogassa a tudományos együttműködést és az akadémiai csereprogramokat Bajorország illetve Közép, Kelet- és Délkelet-Európa között.


Határidő: 2015. december 1.


Forrás és további részletek:


http://www.uni-r.de/bayhost/english/scholarships/study-in-bavaria/index.htmlAz Osztrák-Magyar AKCIÓ Alapítvány (OMAA)/ pályázati felhívásai a 2015-ös évreAz OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködés támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra.Az ösztöndíjas program keretében, kutatói, egyetemi oktatói, PhD-hallgatói ausztriai ösztöndíjak pályázhatók meg.Az együttműködés keretében felsőoktatási együttműködés, közös tudományos kutatási és felsőoktatási folyamatok lebonyolításának támogatására nyújtható be pályázat német nyelven.


Pályázati lehetőségek és határidők:


1. Rövid (3 napos) felsőoktatásban oktató, kutatói ösztöndíjakra:

2015-ben folyamatosan2. Felsőoktatás oktatói, kutatói 1 hónapos ösztöndíjaira:

2015. október 30. és december 15.3. Semester- Ösztöndíjak PhD-hallgatók részére:

2015. október 30.4. Osztrák-magyar együttműködési PROJEKTPÁLYÁZATOKRA:

2015. október 30.


Forrás és további információ:


http://www.omaa.hu/A bölcsészekre vonatkozó pályázati és ösztöndíj-lehetőségekről a folyamatosan frissülő http://www.arts.u-szeged.hu/hirek/osztondijak-palyazatok oldalon is tájékozódhatnak.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2023 tavaszán is várja mindazokat a szegedieket, Szeged környékén élőket, akik úgy gondolják, hogy tanulni, művelődni, a világ minél több részletét megismerni sose késő. Mi is így gondoljuk! Ennek jegyében indítottuk el 2016 őszén a Bölcsész Szabadegyetemet, amelynek keretében számos egyetemi kurzust megnyitunk az érdeklődő idősebbek és fiatalabbak, középiskolások, középkorúak, nyugdíjasok előtt. A tavaszi félévre jelentkezni február 19-ig lehet!