Elhunyt Komlóssy Ákos, az SZTE BTK Neveléstudományi Intézetének volt oktatója

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományi Intézete mély megrendüléssel tudatja, hogy az intézet egykori oktatója, Komlóssy Ákos 2015. október 8-án, életének 70. évében hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt.

Komlossy_Akos


Komlóssy Ákos 1945-ben született Ózdon. Középiskolai tanulmányait Dunaújvárosban végezte. 1969-ben szerzett magyar-történelem szakos középiskolai tanári diplomát a József Attila Tudományegyetemen. A Pedagógiai Tanszék oktatójaként elsősorban neveléselméleti és nevelésszociológiai, majd tantervelméleti kérdések foglalkoztatták. 2004-től a Dunaújvárosi Főiskola oktatója volt, fontos szerepet játszott a mérnöktanár-képzés alapításában és akkreditációjában.


Temetésére 2015. október 22-én került sor a Dunaújvárosi temetőben. Emlékét kegyelettel megőrizzük.
Csapó Benő, intézetvezető egyetmi tanár

Neveléstuományi Intézet

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

044A0978_1024

Cafe Radnóti néven nyitotta meg kapuit október végén karunk új közösségi tere a szegediek és környékbeliek előtt, hivatalos átadójára pedig november 11-én került sor. A karunk volt magyar-francia szakos hallgatójáról, Radnóti Miklósról elnevezett kávézó számos irodalmi és művészeti rendezvénnyel várja az érdeklődőket, a BTK főépületében.