SZTE Innovációs Nap 2015

A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága idén is megrendezi a már hagyományosnak számító SZTE Innovációs Napot, amelyre szeretettel várja az innováció iránt érdeklődőket 2015. május 14-én 9:00-tól a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

A rendezvény célja, hogy összehozza a kutatói élet szereplőit, oktatókat, kutatókat, valamint társintézmények és vállalati partnereink innováció iránt érdeklődő szakembereit. A rendezvényen egyetemi és vállalati vezetők osztják meg tapasztalataikat a résztvevőkkel. A meghívott szakemberek olyan problémákra és kihívásokra hívják fel a vendégek figyelmét, amelyekkel az innovációs és technológia transzfer folyamatokban érintett kutatóknak és vállalkozásoknak egyaránt szembesülniük kell. A kerekasztal beszélgetés lehetőséget biztosít arra, hogy hazai és nemzetközi szinten jelentős vállalati szereplők, valamint egyetemi kutatók osszák meg tapasztalataikat egymással az egyetemi-ipari együttműködések sajátosságairól.

 

A rendezvényen nemcsak az SZTE vezetői és kutatói, hanem innovációs szervezetek és sikeres hazai vállalatok képviselői is tartanak előadást. Az SZTE Innovációs Napon lehetőség nyílik részt venni egy kerekasztal beszélgetésen, ahol gyakorló szakemberek és az egyetem kutatói oszthatják meg tapasztalataikat és véleményüket az egyetem-ipari együttműködésekkel kapcsolatban. A rendezvény során bemutatásra kerül egy tájékoztató kiadvány, amelyet a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság munkatársai az SZTE kutatói számára állítottak össze annak érdekében, hogy a kutatási eredmények üzleti hasznosításának lehetőségiről és feltételeiről minél részletesebb tájékoztatást kapjanak.

 

A szervezők szeretettel várják a rendezvényre az SZTE kutatóit, innovációs szakembereket és vállalkozások képviselőit.

 

A rendezvény 9:30-tól kezdődik (helyszíni regisztráció 9:00 órától). A tervezett program megtekinthető az alábbi linken: http://www.inno.u-szeged.hu/innovaciosnap-program

 

A programokon való részvétel ingyenes, azonban az infrastrukturális korlátok miatt előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy a rendezvényen való részvételhez az alábbi linken regisztráljon: http://www.inno.u-szeged.hu/innovaciosnap2015

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Idén, immáron huszonkettedik alkalommal, újra jelenléti formában szervezi meg karunk Hungarológia Központja a Nyári Egyetemet. A program keretében július 18-tól a világ különböző országaiból érkeznek a karra külföldi diákok, hogy a négyhetes itt-tartózkodásuk alatt közelebb kerülhessenek a magyar nyelvhez és kultúrához. Az idei év különlegessége, hogy a Nyári Egyetemmel párhuzamosan egy másik, hasonló célú program is elindul, július 26-án. A Manitobai Egyetemmel való új megállapodás alapján tíz kanadai diák tölt majd el három hetet Budapesten és Szegeden – a kulcsfogalom itt a köztéri emlékezet lesz.