Színház: La Comédie du Paradoxe

2013. március 27. 20.00,

Pince színház, Szeged, Dugonics tér 2.

DIDEROT születésének háromszázadik évfordulója alkalmából, a la Virgule társulat bemutatja a La Comedie Du Paradoxe című darabot, Jean-Marc Chotteau átiratában és rendezésében.

Diderot Paradoxona…..„A szélsőséges érzékenység teszi középszerűvé a színészeket; a középszerű érzékenység generálja a rossz színészeket; és ami a nagyszerű színészeket felkészíti, az érzékenység teljes hiánya…. ” !

Ez a szórakoztató színházi darab minden korosztály számára érdekes: akár fiatalokról, felnőttekről, iskolásokat és egyetemistákról legyen is szó…. Az előadást beszélgetés követi a színészekkel a darabról.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Idén, immáron huszonkettedik alkalommal, újra jelenléti formában szervezi meg karunk Hungarológia Központja a Nyári Egyetemet. A program keretében július 18-tól a világ különböző országaiból érkeznek a karra külföldi diákok, hogy a négyhetes itt-tartózkodásuk alatt közelebb kerülhessenek a magyar nyelvhez és kultúrához. Az idei év különlegessége, hogy a Nyári Egyetemmel párhuzamosan egy másik, hasonló célú program is elindul, július 26-án. A Manitobai Egyetemmel való új megállapodás alapján tíz kanadai diák tölt majd el három hetet Budapesten és Szegeden – a kulcsfogalom itt a köztéri emlékezet lesz.