Ókortudományi és Latin Nyelvi Verseny

2013. március 23., Auditorium Maximum

A Klasszika-Filológiai és Neolatin Tanszék szervezésében 2013. március 23-án kerül megrendezésre a középiskolásoknak szóló Horváth István Károly Ókortudományi és Latin Nyelvi Verseny döntője az Auditorium Maximumban.


A verseny célja, hogy népszerűsítse a latin nyelvet és az ókori kultúrát a középiskolások körében, egyben lehetőséget adjon a legjobbaknak, hogy összemérhessék tudásukat. A versenyre két kategóriában (5-9. osztályosok, illetve 10-12. osztályosok) lehetett nevezni.


Az idén tizedik alkalommal megrendezett országos versenyen 38 magyarországi és vajdasági középiskolából összesen 382 diák indult. A selejtező és a középdöntő eredményei alapján a március 23-i döntőbe a két kategóriából együttesen 27 gimnázium 86 diákja jutott be.


A versennyel kapcsolatos további információk (versenykiírás, lebonyolítás, részeredmények, korábbi feladatlapok stb.) az alábbi honlapon érhetők el: http://www2.arts.u-szeged.hu/cla/HIK/index.htm


Kapcsolattartó: Kasza Péter (petrusfalx@gmail.com)

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán 2022. december 12-én nyílt napot tartunk. Korábbi cikkünkben a részletes programról, a nap során folytatott játékunkról és az igazoláskérésről olvashatsz, itt pedig a nyílt napon tartott miniórákkal és a regisztrációs felülettel érkezünk! Az órákra regisztrálni december 8-ig lehet!