Wittman Tibor emlékezete - stúdióbeszélgetés a neves történészprofesszorról

40 éve halt meg Wittman Tibor történészprofesszor. Rá emlékeznek a műsor vendégei, akik tanítványai, utódai, kutatásainak továbbvivői.

Azt, hogy milyen volt Wittman tanítványának, netán szakdolgozójának lenni Anderle Ádám, Csejtei Dezső és J. Nagy László professzorok segítségével idézi fel a műsor, arról, hogy milyen apa, milyen családfő volt, Wittmann Tibor orvosprofesszor vall, míg a mai tanszékvezetők, Berta Tibor, Kövér Lajos és Csernus Sándor dékán arról beszélnek, hogy mi az, ami máig továbbél Wittman Tibor tudományos hagyatékából.


A Globalizáció, modernizáció, tradíciók Wittman Tibor emlékezete című beszélgetés az azonos című konferencia televíziós változata.A műsor az SZTE BTK és az SZTE BTK Történeti Intézetének megbízásából a Szegedért Alapítvány támogatásával készült, műsorvezető: Kozó Attila,vezető operatőr: Kovács Zoltán, szerkesztő-rendező: Klucsik Edit

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

044A0978_1024

Cafe Radnóti néven nyitotta meg kapuit október végén karunk új közösségi tere a szegediek és környékbeliek előtt, hivatalos átadójára pedig november 11-én került sor. A karunk volt magyar-francia szakos hallgatójáról, Radnóti Miklósról elnevezett kávézó számos irodalmi és művészeti rendezvénnyel várja az érdeklődőket, a BTK főépületében.