Novemberi Stúdióbeszélgetések a Konfuciusz Intézetről

A Stúdióbeszélgetések novemberi adásában egy érdekes témát jár körbe a műsor: hogyan jött létre és milyen célokkal működik Magyarország második Konfuciusz Intézete. A beszélgetésből kiderül, hogy az a város, ahol megnyit egy ilyen intézet, a kínai állam részéről biztos partnerségre számíthat nemcsak kulturális, hanem gazdasági téren is.


Akik megosztják a nézőkkel az információkat, az intézet vezetője és egyben a kínai kapcsolatokért felelős rektori megbízott, Szentmártoni Lívia, valamint az intézet munkáját segítő tanácsadó testület tagja, Csernus Sándor bölcsészdékán.




A magazin az SZTE Médiacentrum megbízásából, a BTK TV Stúdiójában készült, szerkesztő: Martinov Kitti, műsorvezető: Bencsik Mónika harmadéves kommunikáció BA-szakos hallgatók.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_35

Tavasszal is meghirdette az SZTE NKI Kulturális Irodája a Hallgatói Művészeti Versenyét, amelyre több kategóriában jelentkezhettek a tehetséges hallgatók: az eredményhirdetésen kiderült, a meghirdetettek közül majdnem minden kategóriában értek el helyezést BTK-s hallgatók is, nem egy esetben első helyen végeztek.


Néhány nappal később az ugyancsak az SZTE NKI által szervezett „A Szegedi Tudományegyetem és a Nobel-díj” alkotói pályázat díjkiosztójára is sor került, ahol az egyik első díjat szintén egy BTK-s hallgató kapta meg, személyesen Karikó Katalintól.