Tűzriadó a Bölcsészkaron

Megyei ellenőrző gyakorlatot tartott a tűzoltóság a Szegedi Tudományegyetem Egyetem utcai épületében. A pincében kellett helytállniuk a tűzoltóknak.

A tűzoltók nem tudtak arról, hogy ez egy gyakorlat, úgy dübörögtek végig a városon, mintha éles helyzethez vonultak volna. A gyakorlat szerint a bölcsészkari épület pincéjében szabálytalan karbantartási munkálatok miatt tűz ütött ki. A bajt tetézte, hogy sérültek és veszélyes anyagok – metilalkohol és formaldehid – is vannak a pincében. Sőt az épület szerkezete is megsérült a tűzben, így műszaki mentésre is fel kellett készülniük a tűzoltóknak.


Délmagyarország

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2023 tavaszán is várja mindazokat a szegedieket, Szeged környékén élőket, akik úgy gondolják, hogy tanulni, művelődni, a világ minél több részletét megismerni sose késő. Mi is így gondoljuk! Ennek jegyében indítottuk el 2016 őszén a Bölcsész Szabadegyetemet, amelynek keretében számos egyetemi kurzust megnyitunk az érdeklődő idősebbek és fiatalabbak, középiskolások, középkorúak, nyugdíjasok előtt. A tavaszi félévre jelentkezni február 19-ig lehet!