Gyászjelentés

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara mély fájdalommal tudatja, hogy Dr. Resch Béláné Dr. Marinovich Sarolta a BTK Angol-Amerikai Intézetének nyugalmazott egyetemi docense és első vezetője, az Angol Nyelvi és Irodalmi Tanszék volt vezetője életének 68. évében, türelemmel viselt súlyos betegségben elhunyt.

Halálával az angolszász irodalomtörténet, az angol romantika irodalma, a fantasztikus irodalom, illetve a női irodalom kiemelkedő kutatója távozott körünkből, aki különösen maradandót alkotott a társadalmi nem irodalmi reprezentációja, a női szempontú irodalom és kultúrakutatás hazai meghonosítása terén, s aki oktatói munkája során hallgatók generációit indította el a tanári és tudósi pályán.

Temetése 2011. augusztus 31-én 15 órakor lesz a csömöri temetőben.

Dr. Resch Béláné Dr. Marinovich Saroltát a Szegedi Tudományegyetem saját halottjának tekinti.

Emlékét kegyelettel megőrizzük.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

044A0978_1024

Cafe Radnóti néven nyitotta meg kapuit október végén karunk új közösségi tere a szegediek és környékbeliek előtt, hivatalos átadójára pedig november 11-én került sor. A karunk volt magyar-francia szakos hallgatójáról, Radnóti Miklósról elnevezett kávézó számos irodalmi és művészeti rendezvénnyel várja az érdeklődőket, a BTK főépületében.