fabagoly

Az országban Szegeden a legjobb a bölcsészképzés – az oktatói kiválósági rangsor alapján

A HVG közzétette a Diploma 2021-es kiadványát, amelyben összesítve és különböző tudományterületek szerint is osztályozták a magyar felsőoktatási intézményeket, illetve karokat. Az ország legkiválóbb bölcsészkara az oktatói kiválósági rangsor alapján a szegedi lett. Az SZTE legjobb kara e rangsor szerint a bölcsészkar.

 

A HVG összesített képzési rangsorában az SZTE karai közül a bölcsészkar szerepel a legelőkelőbb helyen, hiszen a legjobb 25 közé bekerült karok összesített országos listáján a 4. helyet érte el, a szegedi karok közül a legjobb helyen áll. Az oktatói kiválóságot mérő listán a szegedi bölcsészkar a 3. helyet foglalja el az összes magyar egyetemi kar rangsorában, ennek alapján az ország legjobb bölcsészképzésének számít, hiszen csak két természettudományi kar, az ELTE TTK és a BME TTK előzi meg.

 

A HVG idén is az oktatók tudományos fokozatai, a hallgatók felvételi pontátlaga és a már felvételkor nyelvvizsgával rendelkezők aránya alapján határozta meg az egyetemi ranglistát. Az összesített rangsorban az ország 4. legjobb felsőoktatási intézményeként értékelték a Szegedi Tudományegyetemet, és mind az oktatói, mind a hallgatói kiválóság alapján a 6. helyen szerepelt. Az SZTE több kara is kiváló helyen végzett a képzésterületi rangsorokon. Az SZTE BTK az utóbbi években mind az összesített listában, mint oktatói kiválóságot tekintve a legjobb szegedi kar volt, emellett a nemzetközi rangsorokban a legkiválóbb magyar egyetemi karok egyike. Érdemes hozzánk jönni!

 

A vírushelyzet miatt a kar idén átköltözteti nyílt napjait az online térbe. Bővebb információk a kar hivatalos honlapján lesznek hamarosan elérhetőek: www.arts.u-szeged.hu

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)