Foto_MVKCsordas_Adam

Véradásból jeles

Eddig közel 6300 diák adott vért a 8. Országos Felsőoktatási Véradóverseny keretében.

Az őszi félévben vért adó egyetemisták és főiskolások egyharmada első alkalommal nyújtotta segítő karját véradásra. A verseny folytatódik, februárban 49 vöröskeresztes véradóhelyszínen várják a diákokat véradásra.

Eredményesen zárta az őszi félévet a Magyar Vöröskereszt által - az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai támogatásával - szervezett 8. Országos Felsőoktatási Véradóverseny. Szeptember óta, 142 véradóeseményen összesen 6239 nappali tagozatos hallgató adott vért, közülük 1725-en első alkalommal. Ez azt jelenti, hogy a szeptember és december között országosan megjelent véradók 4%-a a verseny keretében adott vért és az új véradók 8% -a is ezen főiskolások és egyetemisták közül került ki.

Az Országos Felsőoktatási Véradóversenyt 2005-ben azzal a céllal indította el a Magyar Vöröskereszt, együttműködésben az Országos Vérellátó Szolgálattal, hogy minél több fiatal csatlakozzon a véradó mozgalomhoz és váljon rendszeres véradóvá.

A verseny, a nappalis hallgatói létszám alapján három kategóriában zajlik (1000 fő alatti, 1000 és 10 ezer közötti és 10 ezer feletti). A véres küzdelmet kategóriánként az az intézmény nyeri, amelyik a nappalis hallgatói létszámához képest a legtöbb véradót mozgósítja a tanév során.

További részletek a letölthető pdf dokumentumban találhatók.

 infografika

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

044A0978_1024

Cafe Radnóti néven nyitotta meg kapuit október végén karunk új közösségi tere a szegediek és környékbeliek előtt, hivatalos átadójára pedig november 11-én került sor. A karunk volt magyar-francia szakos hallgatójáról, Radnóti Miklósról elnevezett kávézó számos irodalmi és művészeti rendezvénnyel várja az érdeklődőket, a BTK főépületében.