A Design-és művészeti menedzsment MA szakmai gyakorlatával kapcsolatos tudnivalók

A kötelező 120 órás, 20 kredit értékű szakmai gyakorlatra a képzés utolsó félévében kerül sor. A szakmai gyakorlat koordinátora, hallgatói kapcsolattartója Váraljai Anna egyetemi adjunktus (varaljaianna@gmail.com), felmerülő kérdések esetén őket kell keresni. A szakmai gyakorlatra való jelentkezés lépései az alábbiak:

 

 

1.A képzés 3. félévében a Nyilatkozat szakmai gyakorlóhely választásról (1. számú melléklet) c. dokumentum és A befogadó intézmény szándéknyilatkozatának (2. számú melléklet) leadása a Tanszéki irodában 2024. május 10-ig.

 

2. A képzés 4. félévében a tényleges gyakorlatot meg kell kezdeni az alábbiak szerint, a Szakmai gyakorlat c. kurzus Neptunban történő felvételét követően:

a) Az általunk kiajánlott gyakorló helyek egyikén (SZTE-BTK PR osztály, Katona József Múzeum, Kecskemét, Móra Ferenc Múzeum, Szeged, Szegedi Nemzeti Színház, Kövér Béla Bábszínház, Szeged, Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, Kiskőrös, Tornyai János Múzeum, Hódmezővásárhely, Petőfi Irodalmi Múzeum és Kassák Múzeum, Budapest)

b) Saját választás alapján

c) Korábbi gyakorlat elismertetéseként a Moduloban indított kreditelismertetési kérelemmel, az alábbi, hitelesített mellékletek csatolásával: Teljesítési igazolás (3. számú melléklet) és Projektbeszámoló (4. számú melléklet)

 

3. A szakmai gyakorlat teljesítésének kritériumai:

a) A 120 órányi munkavégzést tanúsító Teljesítési igazolás (3. számú melléklet)

b) Folyamatos konzultáció a választott gyakorlatvezetővel

c) A szakmai gyakorlatos félév végén nyilvános prezentáció/ beszámoló a gyakorlat vezetők és az évfolyamtársak részvételével a szakmai tapasztalatok megosztására

d) Munkahely által hitelesített Projektbeszámoló (4. számú melléklet)

 

Nyomtatványok:

  1. Nyilatkozat szakmai gyakorlóhely választásról (1. számú melléklet)
  2. A befogadó intézmény szándéknyilatkozata (2. számú melléklet)
  3. Teljesítési igazolás (3. számú melléklet)
  4. Projektbeszámoló (4. számú melléklet)