“FÜGGELTLEN A …” - konferencia a III. Design- és művészetmenedzsment Fesztiválon

“FÜGGETLEN A …” címmel konferencia felhívást hirdetünk, amely kapcsán a tervezés, az edukáció és a vállalkozás témáit járjuk körbe.

 

A Szegedi Tudományegyetem Design- és művészetmenedzsment mesterképzése és a Filozófia Tanszék idén rendezi meg a III. Design- és művészetmenedzsment Fesztivált május 4-5. között. A rendezvény keretein belül május 4-én kerül megrendezésre a “FÜGGELTLEN A …” nevezetű konferencia. A felhívás kapcsán olyan előadók jelentkezését várjuk, akik valamilyen formában kapcsolódnak az alábbi témakörökhöz: tervezés, edukáció és vállalkozás.

A konferenciára az ország bármely pontjáról várjuk azoknak a szakembereknek a jelentkezését, akik szívesen beszélnének arról, hogy mennyire dolgozhat szabadon egy tervező, oktató és vállalkozó napjaink, magyarországi kulturális szcénájában. Mekkora mozgástérrel rendelkeznek az adott szakterületükön és mik a lehetőségeik. Célunk a témakörök mentén diszkusszióra hívni a felsőoktatási intézmények oktatóit, doktoranduszait, akik a design- és művészeti menedzsment területére pozícionálják tevékenységüket, illetve azon tervezőket, akik szintén kapcsolódni tudnak a konferencia felhívásához.

A tudományos konferenciára 15 perces előadással várjuk a kollégákat, amelyben a szakmai függetlenség kérdéseire, illetve a művészeti szcéna helyzetére és problémáira reflektálnak.

Jelentkezés a konferenciára

500 karakteres absztraktot várunk és egy max. fél oldalas bemutatkozó szöveget az előadóról a varaljaianna@gmail.com e-mail címre 2023.04.10-ig a független a … konferencia címszó alatt.

A terveink szerint a 2024-es évben egy kötet is kiadásra fog kerülni. Lehetőségeink szerint és az igény függvényében a más városokból érkező kollégáknak szállást biztosítunk az egyetem kollégiumaiban. Amennyiben szeretne élni a lehetőséggel, úgy Kőrösi Kírának jelezze szándékát a krkorosi@gmail.com e-mail címen. Fontos, hogy az egyetemünk részben tudja csak biztosítani az elszállásolást, szobától függően 3000-5000 Ft/éjszaka térítési díjért.

A konferencia dátuma:

2023. május 4. 10:00-tól

Helyszín:

6720 Szeged, Deák Ferenc utca 18 - Grand Café

Szervezők:

Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, Filozófia Tanszék és Design- és művészetmenedzsment mesterképzés

Grand Café
334879907_110264018671600_8309297696274785607_n