basquiat2

Design- és művészetmenedzsment mesterképzési szak (MA)

A SZTE Filozófia Tanszéke és Gazdaságtudományi Kara 2021 szeptemberétől Design- és művészetmenedzsment MA szakot indít. A képzés célja, hogy a hallgatók elsajátítsák a design- és művészetmenedzsment elméletét és gyakorlatát. A végzett hallgatók jól tájékozódnak a hazai és nemzetközi művészeti szcénában, rendelkeznek gazdasági ismeretekkel, amellyel a művészeti szféra, illetve a kreatív iparágak különböző területein elláthatják a kulturális intézmények menedzsmenttel kapcsolatos feladatait: menedzsment stratégiák építését, koordinálását, vagy alkotóművészek képviseletét. A képzésben kiemelt szerepet kap a szakmai gyakorlat, amelyet partnerintézményeinkkel együttműködésben szervezünk.


Szerződött gyakorlóhelyeink:


Katona József Múzeum, Kecskemét

Móra Ferenc Múzeum, Szeged

Szegedi Nemzeti Színház

Kövér Béla Bábszínház, Szeged

Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, Kiskőrös

Tornyai János Múzeum, Hódmezővásárhely

Petőfi Irodalmi Múzeum és Kassák Múzeum, Budapest


A kutatás iránt elkötelezett hallgatóink a szak elvégzése után az SZTE Filozófia Doktori Iskola Művészetfilozófia vagy Kultúrfilozófia és kultúraelmélet alprogramján doktori tanulmányokat folytathatnak.


Kurzuskínálat (változhat)

 

Művészeti menedzsment, Designelemélet, Marketing, Nonbusiness marketing, Üzleti tervezés, A művészeti élet pénzügyi kérdései, Projekttervezés és pályázati ismeretek, Társadalom és kultúraközi kommunikáció, Művészetfilozófia- és művészetelmélet, Kurátori ismeretek, Kritika és kortárs művészeti sajtó, A kortárs képzőművészet intézményei, Múzeumi gyakorlat és projektmenedzsment, A design-szcéna Magyarországon, Szerkesztői és kiadói ismeretek, Design és művészeti gyakorlat (szakmai gyakorlat)

 

 

Felvételivel kapcsolatos információk

 

A jelentkezés feltétele: felsőfokú oklevél

 

Kérjük, hogy a jelentkezéshez mellékelje az alábbi dokumentumokat:

 

  • oklevél, és nyelvvizsga bizonyítvány(ok) fénymásolata

 

  • fényképes önéletrajz (korábbi / folyamatban lévő tanulmányok, szakmai tapasztalat, tanulmányi verseny, publikáció, konferencia-szereplés, nyelvismeret, stb.)

 

  • motivációs levél (a képzésre való jelentkezés indoklása, max. 1 oldal terjedelemben)

 

A jelentkezés elbírálása az önéletrajz, a motivációs levél, és a motivációs beszélgetés alapján történik.

 

A jelentkezés határideje: A portfólió és a motivációs levél leadási határideje 2024. 05. 05.

 

A motivációs beszélgetés időpontja: később meghatározott időpontban (a jelentkezőket az SZTE BTK Tanulmányi osztálya fogja értesíteni).

 

A motivációs beszélgetés pontos időpontjáról és helyszínéről a jelentkezők értesítést kapnak.

A járványhelyzet alakulásától függően a felvételi vizsga lebonyolításának módja változhat, amelyről értesítést küldünk.

 

A jelentkezéseket postai úton, a SZTE-BTK Tanulmányi Osztály, 6722 Szeged, Egyetem u. 2. szám alatti címre várjuk. Kérjük, hogy a motivációs levelet a Felvi.hu felületén is rögzítse.

 

A többletpontokat igazoló és egyéb, jelentkezéshez kapcsolódó dokumentumok listáját, a kredit beszámítás részletei az alábbi linken találhatóak: felvi.hu.