basquiat2

Design- és művészetmenedzsment mesterképzési szak (MA)

A SZTE Filozófia Tanszéke és Gazdaságtudományi Kara 2021 szeptemberétől Design- és művészetmenedzsment MA szakot indít. A képzés célja, hogy a hallgatók elsajátítsák a design- és művészetmenedzsment elméletét és gyakorlatát. A végzett hallgatók jól tájékozódnak a hazai és nemzetközi művészeti szcénában, rendelkeznek gazdasági ismeretekkel, amellyel a művészeti szféra, illetve a kreatív iparágak különböző területein elláthatják a kulturális intézmények menedzsmenttel kapcsolatos feladatait: menedzsment stratégiák építését, koordinálását, vagy alkotóművészek képviseletét. A képzésben kiemelt szerepet kap a szakmai gyakorlat, amelyet partnerintézményeinkkel együttműködésben szervezünk. A hallgatóink olyan gyakorlóhelyek közül választhatnak, mint a szegedi Móra Ferenc Múzeum, a pécsi Janus Pannonius Múzeum, a kecskeméti Katona József Múzeum, a REÖK–Regionális Összművészeti Központ, a debreceni MODEM–Modern és Kortárs Művészeti Központ, a Budapest Galéria, a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Szó-Tér, és a MASZK Egyesület. A kutatás iránt elkötelezett hallgatóink a szak elvégzése után az SZTE Filozófia Doktori Iskola Művészetfilozófia vagy Kultúrfilozófia és kultúraelmélet alprogramján doktori tanulmányokat folytathatnak.


Kurzuskínálat (változhat)

 

Művészeti menedzsment, Designelemélet, Marketing, Nonbusiness marketing, Üzleti tervezés, A művészeti élet pénzügyi kérdései, Projekttervezés és pályázati ismeretek, Társadalom és kultúraközi kommunikáció, Művészetfilozófia- és művészetelmélet, Kurátori ismeretek, Kritika és kortárs művészeti sajtó, A kortárs képzőművészet intézményei, Múzeumi gyakorlat és projektmenedzsment, A design-szcéna Magyarországon, Szerkesztői és kiadói ismeretek, Design és művészeti gyakorlat (szakmai gyakorlat)

 

 

Felvételivel kapcsolatos információk

 

A jelentkezés feltétele: felsőfokú oklevél

 

Kérjük, hogy a jelentkezéshez mellékelje az alábbi dokumentumokat:

 

  • oklevél, és nyelvvizsga bizonyítvány(ok) fénymásolata

 

  • fényképes önéletrajz (korábbi / folyamatban lévő tanulmányok, szakmai tapasztalat, tanulmányi verseny, publikáció, konferencia-szereplés, nyelvismeret, stb.)

 

  • motivációs levél (a képzésre való jelentkezés indoklása, max. 1 oldal terjedelemben)

 

A jelentkezés elbírálása az önéletrajz, a motivációs levél, és a motivációs beszélgetés alapján történik.

 

A jelentkezés határideje: 2021. április 15.

 

A motivációs beszélgetés időpontja: 2021. május 24–28., díja 2000,-Ft.

 

A motivációs beszélgetés pontos időpontjáról és helyszínéről a jelentkezők értesítést kapnak.

A járványhelyzet alakulásától függően a felvételi vizsga lebonyolításának módja változhat, amelyről értesítést küldünk.

 

A jelentkezéseket postai úton, a SZTE-BTK Tanulmányi Osztály, 6722 Szeged, Egyetem u. 2. szám alatti címre várjuk. Kérjük, hogy a motivációs levelet a Felvi.hu felületén is rögzítse.

 

A többletpontokat igazoló és egyéb, jelentkezéshez kapcsolódó dokumentumok listáját, a kredit beszámítás részletei az alábbi linken találhatóak: felvi.hu.