Pályázatok hallgatóknak

A pályázatra a magyarországi felsőoktatási intézmények alap-, mester- vagy osztatlan képzésében részt vevő, valamint a Magyarországgal szomszédos államok magyar nyelven is oktató felsőoktatási intézményeinek 30 évnél fiatalabb, nappali vagy levelező tagozatos, aktív státuszú hallgatói jelentkezhetnek. Pályázni magyar nyelvű pályaművel lehet, amely a meghirdetett témakörök közül egy témát vizsgál. A pályázat beküldésének határideje: 2024. március 11. (hétfő)
Kiírásra került az SZTE Néprajz és Kulturális Antropológiai Tanszék Generációk értékei 6. pályázata. Regisztráció vége: 2023 december 15., Pályamunka beadása: 2024 április 15.
A diaszpóra magyarságát segítő program új kiírása keretében a déli félteke országaiba lehet ösztöndíjasként jelentkezni. A Nemzetpolitikai Államtitkárság által 2013-ban indított Kőrösi Csoma Sándor Program célja a diaszpóra magyarságának megszólítása, a magyar közösségi és kulturális élet erősítése szerte a világon, valamint a külhoni magyarság és az anyaország közötti kapcsolatok szorosabbra fűzése. A program keretében a Nemzetpolitikai Államtitkárság ösztöndíjasokat küld a Föld minden pontjára, ahol jelentősebb magyar közösség él, Kanadától Új-Zélandig. Jelentkezési határidő: 2023. december 13.
A Szegedi Tudományegyetem pályázatot hirdet nappali tagozatos hallgatók részére "Jó tanuló - Jó sportoló" cím elnyerésére. Akár 80 ezer forintot is kaphatnak az SZTE hallgatói, akik jól tanulnak és kiemelkedő sporteredményeket értek el. Pályázati határidő: 2023. december 4. hétfő 12.00 óra.
Érdekel a digitális média világa? Szeretnél kézzelfogható tudásra szert tenni a digitális tartalomelőállítás, digitális marketing, a digitális sales vagy projektmenedzsment területén? Ha igen a válaszod, akkor ez a lehetőség Neked szól! Csatlakozz a Central Digitális Akadémiához, a Central Médiacsoport Zrt. egyedülálló, frissítő, utánpótlásnevelő, tehetségeket megszólító, szakmai mentorálással egybekötött értékteremtő programjához! Jelentkezési határidő: 2023. december 31.
Az Egyiptomi Kulturális Központ az arab nyelvet nem anyanyelvi beszélőknek való tanítására örömmel jelenti be közelgő programjait az arab nyelvet tanulni kívánó nemzetközi hallgatók számára, amelyek célja az arab nyelv négy készségének (hallgatás - beszéd - olvasás - írás) fejlesztése. A Közös Európai Referenciakeret (CEFR) szabványait és az összes modern tanítási technikát a szakosodott tanárok kiváló csoportján keresztül.
Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit. Jelentkezési határidő: 2023. december 4.
A Pálfi István Régiófejlesztési Alapítvány ösztöndíj pályázatot hirdet a területfejlesztéshez, kiemelten a határon átnyúló fejlesztésekhez, EGTC-khez kapcsolódó témakörben a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával, és az Edutus Egyetem szervezésben való közreműködésével. Az ösztöndíj program a mesterképzésben, osztatlan képzés 4-5. évfolyamán vagy doktori képzésben részt vevő hallgatók számára van meghirdetve. Jelentkezési határidő: 2023. december 4.
A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány tehetségeket támogató programja várja a Kárpát-medencei, kiemelkedő tehetségű, 14 és 30 év közötti, nappali tagozatos képzésben résztvevő fiatalok jelentkezését. Az Alapítvány által kiválasztott fiatal tehetségek egyénre szabott támogatásban részesülnek, melynek részleteit a dokumentumokban olvashatjátok.
Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködési projektpályázatok támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra. Az ösztöndíjas program keretében, kutatói, egyetemi oktatói, PhD-hallgatói ausztriai ösztöndíjak pályázhatók meg német nyelven. Az projektpályázatok keretében történő együttműködés során közös tudományos kutatási és felsőoktatási folyamatok lebonyolításának támogatására nyújtható be pályázat német nyelven. A pályázatok benyújtási határideje változó, részletek a csatolt dokumentumban.
A pályázatra a 2023. január 1-jétől 2024. február 28-ig terjedő időszakban megvédett diplomatervek, szakdolgozatok nyújthatók be, a kiírásban szereplő témákban és feltételekkel. Jelentkezési határidő a kari munkatársnál: 2024. február 27. (További részletek a cikkben!)
Magyarország idén a Pragmatica Sanctio kibocsátásának 300 éves évfordulójáról emlékezik meg, ezért a pályázat is ennek bemutatását tűzi ki célul. A pályázatra felsőoktatási intézmények aktív státuszú hallgatói jelentkezhetnek. Pályázni magyar nyelvű pályaművel lehet, amely a meghirdetett témakörök – a Pragmatica Sanctio történeti, jogtörténeti vonatkozásai, illetve a Pragmatica Sanctio nemzetközi vonatkozásai – közül egy témát vizsgál. Határidő: 2024. január 31. A részvételi szándék visszajelzésének határideje: 2023. szeptember 1.
A programban történő részvételhez a pályázat iránt érdeklődő magyar egyetemi hallgatónak, illetve 40 év alatti kutatónak közvetlenül kell egy japán partnert megkeresnie és jeleznie, hogy szeretne együttműködni, tapasztalatot szerezni, illetve cserélni a Sakura Science Exchange Program keretében. A kutatási, együttműködési programot a japán fogadó féllel történő egyeztetést követően a fogadó intézmény adja be pályázat formájában a Japán Tudományos és Technológiai Ügynökségnek.
Az A*STAR Graduate Academy a kutatás humán erőforrásainak kérdéseivel foglalkozik, tudományos ösztöndíjakat ítél oda, munkaerő-képzési és fejlesztési programokat és kezdeményezéseket dolgoz ki. Az elmúlt években számos magyar hallgató végezte PhD tanulmányait Szingapúrban, és az évek alatt Szingapúr legjobb egyetemein dolgoztak és kutattak, nagy részük utána állásajánlatot is kapott. A magyar hallgatókról igen jó véleménnyel vannak a helyi felsőoktatási intézmények, hiszen az ösztöndíjat elnyert kutatók mind kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a területükön. Az A*STAR most újabb ösztöndíj-lehetőségeket kínál.
A szaúdi állam minden évben 27 ösztöndíjat biztosít magyar hallgatók részére. Nézz utána a lehetőségeknek!
Az Iskolakultúra megalakulása, 1991 óta gondot fordít a tehetséggondozásra. Ennek egyik formája, hogy publikációs lehetőséget biztosít felsőoktatási és PhD-hallgatók számára...

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_8

Korábban már megírtuk: a szegedi bölcsészkar ismét nyílt napot tart az érdeklődő felvételizők 2023. december 18-án, hétfőn, 9:30-tól a kar főépületében.


A teljes programról, igazoláskérésről, nyereményjátékról és további részletekről itt írtunk bővebben.


Ebben a cikkben pedig hozzuk is a miniórák listáját és a regisztrációs linket! A jelentkezés december 14-én 20:00-kor zárul!