Pályázatok hallgatóknak

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány célja, hogy támogassa a hazai innovációs területen való elindulást, majd pályán tartást, valamint a nemzetközi szinten is kiváló tapasztalt kutatók és alkotók kutatómunkáját és innovációját. A program 2024. évben meghirdetésre kerülő ösztöndíjpályázata a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, alkalmazottkutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben vagy mesterképzésben részt vevő – hallgatók ösztönzésével, akik eredményes innovációval kapcsolatos kutatási tevékenységet folytatnak, vagy a jövőben ezzel szeretnének foglalkozni. A pályázat útján támogatás nyerhető el ösztöndíj formájában. A pályázat beadásának határideje: 2024. június 30. 16:00.
Az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület (IKoN), a Lakiteleki Népfőiskola és a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Levéltár közös szervezésében kerül megrendezésre 2024. október 25-27-én a XII. Fiatal Politológusok Találkozója. A pályázat első körében a pályamunkák 2-3.000 karakteres rezüméjét kell megküldenie a hallgatónak 2024. június 17-ig (hétfő).
A Pályázat célja az egyetem azon dolgozóinak, kutatóinak, valamint hallgatóinak támogatása, akik az egyetemhez kötődő munkájuk során olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból vagy az Egyetem működési folyamataiban hasznosítható lehet. Pályázati határidő: 2024. július 1. (hétfő) 16:00
Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés és a Szakszervezetek.hu meghirdeti a Dura-Kuti diplomamunka-pályázat 2024-et. A pályázók köre: alapképzésen, mesterképzésen, osztatlan 5 éves képzésen részt vevő hallgatók, szakirányú továbbképzés keretében diplomamunkát készítő hallgatók. A jelentkezés határideje: 2025. március 1. / The Confederation of Unions of Professionals (Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés) and the szakszervezetek.hu website jointly announce the Dura-Kuti Prize Call for Proposals 2024. The thesis competition is open to applicants enrolled in: Bachelor's degree program, Master degree program, a 5-year degree course, vocational training program (which culminates with the writing of a thesis). Deadline for applications: 1 March 2025.
A Varázslatos Magyarország és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság közös szervezésében, a CEWE támogatásával meghirdetett időszaki kategória célja, hogy a beérkező képek minél szerteágazóbban mutassák be, miért is olyan fontosak a vizes élőhelyeink. Pályázati időszak: 2024. május 1. (0:01-től) - 2024. július 31. (23:59-ig)
A Marokkói Királyság 15 ösztöndíjat ajánl magyar diákok számára, hogy marokkói állami felsőoktatási, műszaki és szakképzési intézményekben tanuljanak a 2024/2025-ös tanévben.
Napjainkban akár az üzleti, akár a magánéletben kulcsfontosságú kérdés az információ- és adatvédelem. Ennek számtalan megközelítésmódja van, amely közül nemzetközileg elterjedt módszer az ISO 27000-es szabványcsaládra, az ISO/IEC 27001 szabványra épülő információvédelmi irányítási rendszer. A pályázat célja, hogy népszerűsítsük az egyre elterjedő nemzetközi gyakorlatot, és támogassuk az információ- és adatvédelem kultúrájának kialakítását azoknak a diploma,- és szakdolgozatoknak, valamint tanulmányoknak díjazásával, amelyek alkotói a tématerületükön kiemelkedőt alkottak. A pályázatok beérkezési határideje: 2024. július 31.
A pályázaton a végzős hallgató az általa készített diplomamunkával/szakdolgozattal tud nevezni, amelyben a választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait tárja fel legalább 10 oldal terjedelemben, illetve olyan diplomamunkával/szakdolgozattal, ami teljesen a szellemitulajdon-védelem valamely kiválasztott kérdésének van szentelve. A pályázat megírását az SZTNH szellemitulajdon-védelmi képzéssel és egyéni szakmai konzulens biztosításával támogatja, aki végigkíséri a hallgatót a dolgozat elkészítésén. A pályázati szándék regisztrálásának határideje: 2024. május 5. A diplomadíj-pályázat elkészítésének határideje: 2024. július 31.
A thaiföldi Felsőoktatási, Tudományos és Kutatási Minisztérium, szorosan együttműködve thaiföldi egyetemekkel, ösztöndíjat ajánl fel külföldi hallgatók számára. A „Thailand Scholarship” ösztöndíjprogram alap-, mester-, valamint doktori képzésekben egyaránt biztosít részvételi lehetőséget a 2024-es tanévben. A jelentkezők közvetlenül a fogadóintézményhez, egyetemhez adhatják be jelentkezésüket, melyhez a mellékelt dokumentum nyújt segítséget.
Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködési projektpályázatok támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra. Az ösztöndíjas program keretében, kutatói, egyetemi oktatói, PhD-hallgatói ausztriai ösztöndíjak pályázhatók meg német nyelven. Az projektpályázatok keretében történő együttműködés során közös tudományos kutatási és felsőoktatási folyamatok lebonyolításának támogatására nyújtható be pályázat német nyelven. A pályázatok benyújtási határideje változó, részletek a csatolt dokumentumban.
A programban történő részvételhez a pályázat iránt érdeklődő magyar egyetemi hallgatónak, illetve 40 év alatti kutatónak közvetlenül kell egy japán partnert megkeresnie és jeleznie, hogy szeretne együttműködni, tapasztalatot szerezni, illetve cserélni a Sakura Science Exchange Program keretében. A kutatási, együttműködési programot a japán fogadó féllel történő egyeztetést követően a fogadó intézmény adja be pályázat formájában a Japán Tudományos és Technológiai Ügynökségnek.
Az A*STAR Graduate Academy a kutatás humán erőforrásainak kérdéseivel foglalkozik, tudományos ösztöndíjakat ítél oda, munkaerő-képzési és fejlesztési programokat és kezdeményezéseket dolgoz ki. Az elmúlt években számos magyar hallgató végezte PhD tanulmányait Szingapúrban, és az évek alatt Szingapúr legjobb egyetemein dolgoztak és kutattak, nagy részük utána állásajánlatot is kapott. A magyar hallgatókról igen jó véleménnyel vannak a helyi felsőoktatási intézmények, hiszen az ösztöndíjat elnyert kutatók mind kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a területükön. Az A*STAR most újabb ösztöndíj-lehetőségeket kínál.
A szaúdi állam minden évben 27 ösztöndíjat biztosít magyar hallgatók részére. Nézz utána a lehetőségeknek!
Az Iskolakultúra megalakulása, 1991 óta gondot fordít a tehetséggondozásra. Ennek egyik formája, hogy publikációs lehetőséget biztosít felsőoktatási és PhD-hallgatók számára...

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep

William Shakespeare szonettjeinek új magyar fordítását is bemutatták a 95. Ünnepi Könyvhéten. Június 14-én az SZTE Klebelsberg Könyvtárban Prof. Dr. Szőnyi György Endre, az SZTE BTK Angol Tanszék oktatója beszélgetett a kötet fordítójával, Fazekas Sándorral.