Könyvkritikát az Iskolakultúrába!

Az Iskolakultúra megalakulása, 1991 óta gondot fordít a tehetséggondozásra. Ennek egyik formája, hogy publikációs lehetőséget biztosít felsőoktatási és PhD-hallgatók számára. A folyóirat elsősorban a bölcsészet- és társadalomtudományok (pl. filozófia, antropológia, könyvtártudomány, művelődéstudomány, művészettörténet, nyelvészet, pszichológia, pedagógia, szociológia, szociális munka) művelői számára kínál publikálási lehetőséget tudományos és ismeretterjesztő írások – tanulmányok, szemlék és kritikák – közlésével Az SZTE BTK égisze alatt megjelenő lap a bölcsész- és társadalomtudományok egyik legmeghatározóbb hazai folyóirata. Mind három évtizedes története, mind minősége miatt közkedvelt a tudományos pályára készülő fiatalok körében. Kifejezetten az első lépések megtételéhez kínál lehetőséget a Kritika rovat.

A könyvismertetés, könyvkritika írása természetesen nemcsak hallgatók és doktoranduszok számára nyitott lehetőség, ugyanakkor a recenzióírás a tudományos pálya kezdő szakaszában kifejezetten előnyös lehet. Többek között kiváló eszköze ez a tudományos diskurzusba való azonnali bekapcsolódásnak, az adott tudományterületen friss gondolatok, kritikai észrevételek megfogalmazásának és gyors közreadásának, valamint a tudományos publikációkkal szemben támasztott követelmények fokozatos elsajátításának. Megközelítőleg nyolcezer karakter terjedelemben vár az Iskolakultúra írásokat, amelyek az utóbbi években a bölcsész- vagy társadalomtudományok témakörében magyar vagy idegen nyelven megjelent könyvekről szólnak.

Kérjük, hívja fel hallgatói figyelmét a lehetőségre!


Regisztráció után a folyóirat elektronikus rendszerébe tölthetők fel a recenziók: http://www.iskolakultura.hu/index.php/iskolakultura/


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

Irodalmi és fotópályázatot hirdet az SZTE BTK a VII. Magyar Könyvkiadók Napja elnevezésű rendezvénye alkalmából, amelyet a kar október 18-19-én rendez meg a Café Radnótiban. A rendezvényen nyolc beszélgetésen és két esti rendezvényen vehetnek részt a hallgatók – a teljes program ide kattintva elérhető. A kapcsolódó irodalmi pályázatra a BTK-s hallgatók, míg a fotópályázatra a kari hallgatók, oktatók és dolgozók pályamunkáit is várjuk.