Könyvkritikát az Iskolakultúrába!

Az Iskolakultúra megalakulása, 1991 óta gondot fordít a tehetséggondozásra. Ennek egyik formája, hogy publikációs lehetőséget biztosít felsőoktatási és PhD-hallgatók számára. A folyóirat elsősorban a bölcsészet- és társadalomtudományok (pl. filozófia, antropológia, könyvtártudomány, művelődéstudomány, művészettörténet, nyelvészet, pszichológia, pedagógia, szociológia, szociális munka) művelői számára kínál publikálási lehetőséget tudományos és ismeretterjesztő írások – tanulmányok, szemlék és kritikák – közlésével Az SZTE BTK égisze alatt megjelenő lap a bölcsész- és társadalomtudományok egyik legmeghatározóbb hazai folyóirata. Mind három évtizedes története, mind minősége miatt közkedvelt a tudományos pályára készülő fiatalok körében. Kifejezetten az első lépések megtételéhez kínál lehetőséget a Kritika rovat.

A könyvismertetés, könyvkritika írása természetesen nemcsak hallgatók és doktoranduszok számára nyitott lehetőség, ugyanakkor a recenzióírás a tudományos pálya kezdő szakaszában kifejezetten előnyös lehet. Többek között kiváló eszköze ez a tudományos diskurzusba való azonnali bekapcsolódásnak, az adott tudományterületen friss gondolatok, kritikai észrevételek megfogalmazásának és gyors közreadásának, valamint a tudományos publikációkkal szemben támasztott követelmények fokozatos elsajátításának. Megközelítőleg nyolcezer karakter terjedelemben vár az Iskolakultúra írásokat, amelyek az utóbbi években a bölcsész- vagy társadalomtudományok témakörében magyar vagy idegen nyelven megjelent könyvekről szólnak.

Kérjük, hívja fel hallgatói figyelmét a lehetőségre!


Regisztráció után a folyóirat elektronikus rendszerébe tölthetők fel a recenziók: http://www.iskolakultura.hu/index.php/iskolakultura/


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_35

Tavasszal is meghirdette az SZTE NKI Kulturális Irodája a Hallgatói Művészeti Versenyét, amelyre több kategóriában jelentkezhettek a tehetséges hallgatók: az eredményhirdetésen kiderült, a meghirdetettek közül majdnem minden kategóriában értek el helyezést BTK-s hallgatók is, nem egy esetben első helyen végeztek.


Néhány nappal később az ugyancsak az SZTE NKI által szervezett „A Szegedi Tudományegyetem és a Nobel-díj” alkotói pályázat díjkiosztójára is sor került, ahol az egyik első díjat szintén egy BTK-s hallgató kapta meg, személyesen Karikó Katalintól.