Pályázatok oktatóknak, kutatóknak

A Varázslatos Magyarország és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság közös szervezésében, a CEWE támogatásával meghirdetett időszaki kategória célja, hogy a beérkező képek minél szerteágazóbban mutassák be, miért is olyan fontosak a vizes élőhelyeink. Pályázati időszak: 2024. május 1. (0:01-től) - 2024. július 31. (23:59-ig)
A DAAD német-magyar projektalapú kutatócsere program pályázati felhívást tesz közzé a 2025-2026-os évre, felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között megvalósuló tudományos együttműködés elősegítésére. A program célja a tudományos együttműködés elősegítése magyar és német felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között, amelyek egy konkrét tudományos kutatási terven dolgoznak. A program a mobilitást támogatja. A pályázat beadási határideje: 2024. június 28.
A Szegedi Tudományegyetem idén is meghirdeti Proof of Concept Alap pályázatát, melyre a támogatást az Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központ biztosítja. A PoC Alap pályázat célja az Egyetemen keletkezett, kutatási eredményekkel alátámasztott early-stage technológiák megvalósításának és piaci hasznosításának elősegítése. Jelentkezési szándék jelzése a regisztrációs adatlap kitöltésével: 2024. május 31. A sikeres előminősítést követően a pályázók 2024. július 31. (szerda) 24:00-ig nyújthatják be a Pályázati adatlapot és mellékleteit. A pályázat és a pályázás menetének bemutatásával kapcsolatban 2024. május 14-én 15:00 órai kezdettel webinárt tartanak a kiírók.
A L’ORÉAL Magyarország és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága idén huszonkettedik alkalommal hirdeti meg ösztöndíjpályázatát a nemzetközi L’ORÉAL-UNESCO FOR WOMEN IN SCIENCE program szellemében, 2024 évre. Az ösztöndíj célja, hogy a fiatal tudós nőket és kutató szakembereket kiemelkedő és gyakorlatba vehető tudományos eredmények elérésére sarkallja, továbbá ösztönözze és előmozdítsa a magyar nők helyzetét a tudományos és kifejezetten kutatói pályán, a legkülönbözőbb kutatási területeken. A program PhD vagy posztdoktori jelölteknek, valamit kutatást végző orvosoknak szól. A pályázatok beérkezési határideje: 2024. június 3.
A Kulturális és Innovációs Minisztérium, mint támogató által a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, mint kezelő szerv útján meghirdetett pályázati felhívás elsődleges célja a hazai tudományos kutatói közösség nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolódásának ösztönzése, a tudománykommunikáció és a nyílt tudomány hazai térnyerésének támogatása. A pályázatok elkészítésének lehetősége az EPR felületén 2024. április 30-án nyílik meg. A pályázati felhívás keretében benyújtott támogatási kérelmek elektronikus benyújtási határideje az EPR felületen: 2024. május 28. 16.00 óra
A Kormányzati Önerő Alap a modellváltó felsőoktatási intézmények számára biztosít támogatást ahhoz, hogy az Európai Tanács (EU) 2022/2506 végrehajtási határozata kapcsán kialakult helyzetben is részt vegyenek a nyertes Horizont Európa, Erasmus+, COST és egyéb közvetlen és közvetett irányítású uniós oktatási, tudományos, kutatás-fejlesztési és innovációs célú programok nemzetközi együttműködéseiben és ellássák a konzorciumban rájuk jutó kutatás-fejlesztési feladatokat.
Az ösztöndíjprogram segítségével a V4-es állampolgárok a WB6-ok (Albánia, Bosznia és Hercegovina, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia), a WB6 állampolgárai pedig a V4-ek felsőoktatási és tudományos kutatóintézeteiben végezhetnek kutatói, illetve oktatói tevékenységet. A pályázatokat április 15 - június 15. között lehet benyújtani.
Fulbright ösztöndíjak változó határidőkkel. Részletek a csatolt dokumentumban olvashatók.
Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködési projektpályázatok támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra. Az ösztöndíjas program keretében, kutatói, egyetemi oktatói, PhD-hallgatói ausztriai ösztöndíjak pályázhatók meg német nyelven. Az projektpályázatok keretében történő együttműködés során közös tudományos kutatási és felsőoktatási folyamatok lebonyolításának támogatására nyújtható be pályázat német nyelven. A pályázatok benyújtási határideje változó, részletek a csatolt dokumentumban.
A programban történő részvételhez a pályázat iránt érdeklődő magyar egyetemi hallgatónak, illetve 40 év alatti kutatónak közvetlenül kell egy japán partnert megkeresnie és jeleznie, hogy szeretne együttműködni, tapasztalatot szerezni, illetve cserélni a Sakura Science Exchange Program keretében. A kutatási, együttműködési programot a japán fogadó féllel történő egyeztetést követően a fogadó intézmény adja be pályázat formájában a Japán Tudományos és Technológiai Ügynökségnek.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_43

A magyar szakok közül harmadikként, Szegeden először tartott szakhetet az SZTE BTK Magyar Nyelvi és Irodalmi Intézete 2024. május 6-9. között. A programsorozaton a szervezők többek között kötetbemutatókkal, lapszámbemutatókkal, finn majálissal, török gasztrokalandokkal készültek a magyar szakos hallgatóknak és a tágabb közönségnek, de a rendezvényhét része volt a hagyományosnak mondható szakest is, amelyen az egykori hallgató, Grecsó Krisztián is részt vett.