Pályázatok oktatóknak, kutatóknak

Ezúton szeretnénk szíves figyelmüket felhívni az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által 2024. július 31. napi beadási dátummal meghirdetett Nemzeti Tehetség Program pályázati kiírásaira. A pályázati felhívások részletes tartalmáról a csatolt dokumentumokon keresztül tudnak tájékozódni.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdet vendégoktatói ösztöndíjas jogviszony betöltésére a magyar nyelv és kultúra megismertetése, oktatása és terjesztése külföldi felsőoktatási intézményben vagy külföldi magyar intézetben, valamint a fogadóintézmény igénye szerinti külföldi hungarológiai kutatási és oktatási tevékenységben való részvétel elősegítése és támogatása céljából. Pályázási határidő: 2024. július 10. 12:00.
A Varázslatos Magyarország és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság közös szervezésében, a CEWE támogatásával meghirdetett időszaki kategória célja, hogy a beérkező képek minél szerteágazóbban mutassák be, miért is olyan fontosak a vizes élőhelyeink. Pályázati időszak: 2024. május 1. (0:01-től) - 2024. július 31. (23:59-ig)
A Kormányzati Önerő Alap a modellváltó felsőoktatási intézmények számára biztosít támogatást ahhoz, hogy az Európai Tanács (EU) 2022/2506 végrehajtási határozata kapcsán kialakult helyzetben is részt vegyenek a nyertes Horizont Európa, Erasmus+, COST és egyéb közvetlen és közvetett irányítású uniós oktatási, tudományos, kutatás-fejlesztési és innovációs célú programok nemzetközi együttműködéseiben és ellássák a konzorciumban rájuk jutó kutatás-fejlesztési feladatokat.
Fulbright ösztöndíjak változó határidőkkel. Részletek a csatolt dokumentumban olvashatók.
Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködési projektpályázatok támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra. Az ösztöndíjas program keretében, kutatói, egyetemi oktatói, PhD-hallgatói ausztriai ösztöndíjak pályázhatók meg német nyelven. Az projektpályázatok keretében történő együttműködés során közös tudományos kutatási és felsőoktatási folyamatok lebonyolításának támogatására nyújtható be pályázat német nyelven. A pályázatok benyújtási határideje változó, részletek a csatolt dokumentumban.
A programban történő részvételhez a pályázat iránt érdeklődő magyar egyetemi hallgatónak, illetve 40 év alatti kutatónak közvetlenül kell egy japán partnert megkeresnie és jeleznie, hogy szeretne együttműködni, tapasztalatot szerezni, illetve cserélni a Sakura Science Exchange Program keretében. A kutatási, együttműködési programot a japán fogadó féllel történő egyeztetést követően a fogadó intézmény adja be pályázat formájában a Japán Tudományos és Technológiai Ügynökségnek.