Pályázatok oktatóknak, kutatóknak

A Kisebbségi Jogvédő Intézet - a Nemzetpolitikai Kutatóintézettel közösen - idén 2024.07.08-11. között rendezi meg népszerű nyári egyetemét, melyre elsősorban olyan hazai és külhoni, 20-30 év közötti joghallgatókat vagy más társadalomtudományi képzés hallgatóit, PhD hallgatókat, fiatal kutatókat, gyakorló szakembereket vár, akik elkötelezettek a külhoni magyarság jogainak és érdekeinek védelme iránt. Jelentkezési határidő: 2024.05.12.
A Kormányzati Önerő Alap a modellváltó felsőoktatási intézmények számára biztosít támogatást ahhoz, hogy az Európai Tanács (EU) 2022/2506 végrehajtási határozata kapcsán kialakult helyzetben is részt vegyenek a nyertes Horizont Európa, Erasmus+, COST és egyéb közvetlen és közvetett irányítású uniós oktatási, tudományos, kutatás-fejlesztési és innovációs célú programok nemzetközi együttműködéseiben és ellássák a konzorciumban rájuk jutó kutatás-fejlesztési feladatokat.
Az ösztöndíjprogram segítségével a V4-es állampolgárok a WB6-ok (Albánia, Bosznia és Hercegovina, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia), a WB6 állampolgárai pedig a V4-ek felsőoktatási és tudományos kutatóintézeteiben végezhetnek kutatói, illetve oktatói tevékenységet. A pályázatokat április 15 - június 15. között lehet benyújtani.
Immáron harmadik alkalommal szervezik meg a Kossuth Kollégiumot, melynek kutatási alkalmára 2024. október 13. és 20. között kerül sor Lakitelek, Kecskemét és Kiskunfélegyháza környéki településeken. Jelentkezési határidő: 2024. április 30.
Fulbright ösztöndíjak változó határidőkkel. Részletek a csatolt dokumentumban olvashatók.
A prágai Charles University nemzetközi konferenciát hirdet a PhD hallgatók számára “Rewriting the History: Changing the Reading of the Past” címen. A konferencia 2024. június 13-14-én kerül megrendezésre (online és személyesen egyaránt). Absztrakt beküldése legkésőbb 2024. május 12-ig.
Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködési projektpályázatok támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra. Az ösztöndíjas program keretében, kutatói, egyetemi oktatói, PhD-hallgatói ausztriai ösztöndíjak pályázhatók meg német nyelven. Az projektpályázatok keretében történő együttműködés során közös tudományos kutatási és felsőoktatási folyamatok lebonyolításának támogatására nyújtható be pályázat német nyelven. A pályázatok benyújtási határideje változó, részletek a csatolt dokumentumban.
A programban történő részvételhez a pályázat iránt érdeklődő magyar egyetemi hallgatónak, illetve 40 év alatti kutatónak közvetlenül kell egy japán partnert megkeresnie és jeleznie, hogy szeretne együttműködni, tapasztalatot szerezni, illetve cserélni a Sakura Science Exchange Program keretében. A kutatási, együttműködési programot a japán fogadó féllel történő egyeztetést követően a fogadó intézmény adja be pályázat formájában a Japán Tudományos és Technológiai Ügynökségnek.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.