Kiemelt hírek

2023. május 25.

A Szegedi Tudományegyetem a Center for World University Rankings 2023-as toplistáján eredményesen szerepel: a kétezres ranglistán világviszonylatban a 708. helyen áll, ami a hazai intézmények között dobogós helyezés. Az oktatói és kutatói kiválóságot mérő indikátor szerint pedig a legjobb magyar egyetem az SZTE.

2023. május 25.

Harmadik felvonása zárult le 2023 májusában a Radnóti-esteknek, amelynek rendszerint a 2021 őszén nyílt kávézónk, a Café Radnóti ad otthont. Most tavasszal ismét négy alkalommal vettük birtokba a kávézót: ezúttal a történelmet jártuk körül. A történelem négy arca alcímmel futó rendezvénysorozat iránt nagy volt az érdeklődés - ezt izgalmas vendégeinkkel és a magukkal hozott témákkal a jövőben is igyekszünk fenntartani. Merthogy ősszel bizony folytatjuk!

2023. január 31.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának vezetősége idén, 2023-ban is ünnepélyes keretek között adja át a díszokleveleiket azon volt hallgatóinak, akik 50, 60, 65 vagy 70 éve szerezték meg diplomájukat a kar valamelyik szakján. A díszoklevél átvételére jelentkezni szükséges – ennek határideje: 2023. május 31.

2023. május 16.

A Szegedi Tudományegyetem három karának képviseletében az SZTE négy hallgatója is díjat kapott a felsőoktatási intézmények Kazinczy Ferencről elnevezett Szép magyar beszéd versenyének országos döntőjében. A vetélkedő históriáját is színesíti, hogy az egykori szegedi bölcsészből lett legendás újságíró, riportszerző Horváth Dezső szövege 35 éve is és 2023-ban is érmet hozott.

2023. május 18.

Az SZTE BTK Tanulmányi Osztálya tanulmányi szakértő munkatársat keres, teljes munkaidős, határozatlan időre szóló kinevezéssel, irodai munkavégzésre. Ha szívesen dolgoznál irodai környezetben, adminisztratív területen, egy jól működő és segítőkész csapatban, nézd meg a feltételeket! Az állásra pályakezdők is jelentkezhetnek.

2023. május 11.

Kitűnő eredményekkel érkeztek vissza a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia BTK-s versenyzői. A legnívósabb, diákoknak szóló tudományos versenyt idén április 3 és 27. között rendezték meg az ország különböző városaiban, felsőoktatási intézményeiben.


A 36. OTDK-n az összes szekcióban 5 első, 6 második és 7 harmadik díjat, valamint 7 különdíjat hoztak el hallgatóink. A részletes eredményeket az alábbiakban közöljük.


A Humántudományi Szekciót a következő alkalommal, 2025-ben karunk rendezi meg.

2023. május 16.

Május 25-én és 26-án Szegeden gyűlnek össze az ország középkorkutatói. Az I. Medievisztikai Vándorkonferencia lehetőséget ad az ország különböző pontjain működő középkorász műhelyek együttműködésére, és szakmai diskurzust szolgáló fórumot teremt az oktatók és doktorandusz hallgatók számára.

2023. május 16.

2023 júniusában Szegedre figyel a magyar nyelvű színháztudományos közösség: az Eötvözet SZITU színháztudományi konferenciát három nap alatt két helyszínen, három plenáris előadással és közel negyven hazai és a határon túli magyarlakta területekről érkező előadóval rendezik meg.

2023. április 12.

Hét héten át több száz programmal várja az egyetemi polgárokat és a város lakóit a Szegedi Tudományegyetem hagyományos tavaszi programkavalkádja, az Egyetemi Tavasz. 2023. április 5. és május 31. között 70 helyszínen mintegy 300 esemény – kiállítások, tudományos és ismeretterjesztő előadások, konferenciák, színházi bemutatók, koncertek és szórakoztató programok – közül válogathat a közönség.

2023. április 11.

A pályázat célja az egyetem azon kutatóinak, valamint hallgatóinak támogatása, akik az egyetemhez kötődő kutatómunkájuk során olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból hasznosítható lehet.

2023. február 22.

Karunkon a záróvizsgák 2023. június 05. – 16. között lesznek. Ezelőtt azonban még számos teendőd van végzős hallgatóként. Ezek közül gyűjtöttük össze a legfontosabbakat, a határidőkkel együtt, a részleteket pedig a Tanulmányi Osztály által kiállított tájékoztatókban éred el, amiket a cikkből továbbkattintva olvashatsz.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

A Szegedi Tudományegyetem a Center for World University Rankings 2023-as toplistáján eredményesen szerepel: a kétezres ranglistán világviszonylatban a 708. helyen áll, ami a hazai intézmények között dobogós helyezés. Az oktatói és kutatói kiválóságot mérő indikátor szerint pedig a legjobb magyar egyetem az SZTE.