Tájékoztató a párhuzamos tanári mesterképzésről

Az Nftv. 39. §. (4a) bekezdése értelmében a nem tanári mesterképzési szakon tanulmányokat folytató hallgató felvételt nyerhet a párhuzamos tanárképzésre intézményi hatáskörben lebonyolított felvételi eljárás keretében.


Ez azt jelenti, hogy a mesterképzésre már felvett, jelenleg elsőéves, a Karral hallgatói jogviszonyban álló hallgatót egy belső felvételi eljárást követően az egyetem veszi fel a párhuzamos tanári mesterképzésre. Csak olyan bölcsész mesterszakról lehet jelentkezni párhuzamos tanárképzésre, amely alapján párhuzamosan vagy a mesterképzésre épülően megszerezhető a 283/2012 kormányrendeletben meghatározott közismereti tanári szakképzettség.

A párhuzamos tanárképzésről szóló részletes tájékoztatót az SZTE Tanárképző Központ honlapján a Szabályzatok között teszi közzé.

A jelentkezés módja:
A hallgatóknak 2023. június 30-ig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a MODULO felületén, Dékáni kérelem űrlapon. A jelentkezéshez motivációs levelet kell csatolni (miért szeretne jelentkezni a párhuzamos tanárképzésre).

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.