Tájékoztató a párhuzamos tanári mesterképzésről

Az Nftv. 39. §. (4a) bekezdése értelmében a nem tanári mesterképzési szakon tanulmányokat folytató hallgató felvételt nyerhet a párhuzamos tanárképzésre intézményi hatáskörben lebonyolított felvételi eljárás keretében.


Ez azt jelenti, hogy a mesterképzésre már felvett, jelenleg elsőéves, a Karral hallgatói jogviszonyban álló hallgatót egy belső felvételi eljárást követően az egyetem veszi fel a párhuzamos tanári mesterképzésre. Csak olyan bölcsész mesterszakról lehet jelentkezni párhuzamos tanárképzésre, amely alapján párhuzamosan vagy a mesterképzésre épülően megszerezhető a 283/2012 kormányrendeletben meghatározott közismereti tanári szakképzettség.

A párhuzamos tanárképzésről szóló részletes tájékoztatót az SZTE Tanárképző Központ honlapján a Szabályzatok között teszi közzé.

A jelentkezés módja:
A hallgatóknak 2023. június 30-ig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a MODULO felületén, Dékáni kérelem űrlapon. A jelentkezéshez motivációs levelet kell csatolni (miért szeretne jelentkezni a párhuzamos tanárképzésre).

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

A Szegedi Tudományegyetem a Center for World University Rankings 2023-as toplistáján eredményesen szerepel: a kétezres ranglistán világviszonylatban a 708. helyen áll, ami a hazai intézmények között dobogós helyezés. Az oktatói és kutatói kiválóságot mérő indikátor szerint pedig a legjobb magyar egyetem az SZTE.