Tájékoztató a párhuzamos tanári mesterképzésről

Az Nftv. 39. §. (4a) bekezdése értelmében a nem tanári mesterképzési szakon tanulmányokat folytató hallgató felvételt nyerhet a párhuzamos tanárképzésre intézményi hatáskörben lebonyolított felvételi eljárás keretében.


Ez azt jelenti, hogy a mesterképzésre már felvett, jelenleg elsőéves, a Karral hallgatói jogviszonyban álló hallgatót egy belső felvételi eljárást követően az egyetem veszi fel a párhuzamos tanári mesterképzésre. Csak olyan bölcsész mesterszakról lehet jelentkezni párhuzamos tanárképzésre, amely alapján párhuzamosan vagy a mesterképzésre épülően megszerezhető a 283/2012 kormányrendeletben meghatározott közismereti tanári szakképzettség.

A párhuzamos tanárképzésről szóló részletes tájékoztatót az SZTE Tanárképző Központ honlapján a Szabályzatok között teszi közzé.

A jelentkezés módja:
A hallgatóknak 2023. június 30-ig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a MODULO felületén, Dékáni kérelem űrlapon. A jelentkezéshez motivációs levelet kell csatolni (miért szeretne jelentkezni a párhuzamos tanárképzésre).

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_6

A THE Impact Rankings elnevezésű fenntarthatósági rangsort az ENSZ által megfogalmazott fenntartható fejlődési célok (SDG) mentén készíti el évről-évre a Times Higher Education. A 2024. június 12-én megjelent friss rangsorban a Szegedi Tudományegyetem a 43. helyen végzett a „Béke, igazság és erős intézmények” tematikus listán. Emellett több más alkategóriában is nagyot lépett előre az SZTE, de javított az összesített rangsorban is: felkerült a 301-400. helyre, ezzel megosztott első helyen végzett Magyarországon.