borito

2023 júniusában záróvizsgázol? Olvasd el a legfontosabb információkat itt

Karunkon a záróvizsgák 2023. június 05. – 16. között lesznek. Ezelőtt azonban még számos teendőd van végzős hallgatóként. Ezek közül gyűjtöttük össze a legfontosabbakat, a határidőkkel együtt, a részleteket pedig a Tanulmányi Osztály által kiállított tájékoztatókban éred el, amiket a cikkből továbbkattintva olvashatsz.

FRISSÍTVE 2023.03.31-én a nyelvvizsga-követelmények kapcsán!


Először is mutatjuk a legfontosabb határidőket, sorban:

 

A határidők a képzés formájától függően változnak (fontos: figyeld a pontos időpontokat is):

 

BA, MA, szakirányú továbbképzésen:

 • Személyes adatok ellenőrzése a NEPTUN-ban, és változás esetén annak bejelentése a Tanulmányi Osztályon eddig: 2023. március 14.
 • Záróvizsgára bejelentkezni a MODULO-ban kell: 2023. április 01. – május 2. (kedd, 14:59)
 • A szakdolgozat feltöltése és leadása: 2023. április 01. – május 2. (kedd, 14:59)
 • Tanári MA (régi MA képzés) portfólió feltöltése és leadása: 2023. május 15. – május 22. (hétfő, 14:59)
 • Az egyetemmel szemben fennálló esetleges tartozás rendezése a NEPTUN felületén eddig: 2023. május 22.
 • Az abszolutórium megszerzése és bejelentése eddig: BA képzésen: 2023. május 12. – június 06. | MA és Szakirányú továbbképzésen: 2023. május 12. – május 31.

 

 

Osztatlan és rövid ciklusú tanár képzésen:

 • Személyes adatok ellenőrzése a NEPTUN-ban, és változás esetén annak bejelentése a Tanulmányi Osztályon eddig: 2023. március 14.
 • Záróvizsgára bejelentkezni a MODULO-ban kell: 2023. február 15. – március 05. (vasárnap, 23:59)
 • A szakdolgozat feltöltése és leadása: 2023. április 01. – április 17. (hétfő, 14:59)
 • Osztatlan tanári és rövid ciklusú tanár szakosok Portfólió feltöltése és leadása: 2023. május 15. – május 22. (hétfő, 14:59)
 • Az abszolutórium megszerzése és bejelentése eddig: 2023. május 12. – május 17.
 • Az egyetemmel szemben fennálló esetleges tartozás rendezése a NEPTUN felületén eddig: 2023. május 22.
 • A szakdolgozat védés időpontja: 2023. május 25. – június 02.

 

Diplomaosztó: 2023. július 9. (vasárnap), TIK Kongresszusi terme

(A diplomaosztó kapcsán a szervezők a változtatás jogát fenntartják.)

 

A Kar diplomaátadó ünnepi tanácsülésein a diplomát átvevő hallgatók kötelesek talárt viselni. Aki ezen kötelezettségének nem tesz eleget, nem vehet részt a diplomaátadón. A diplomaátadón való részvétel díjköteles és regisztrációhoz kötött. Regisztráció a záróvizsgát követően lehetséges a Coospace ("Diplomaosztó regisztráció”) szinterén. A regisztrációs űrlapot akkor is ki kell tölteni, ha nem kívánsz részt venni a diplomaosztón. A talár és a sapka térítési díját magában foglaló „Diplomaosztó költsége hallgatónként” díjtétel összege 5000 Ft. Ezt az összeget a regisztráció lezárultát követően fogják a Neptunban kiírni. A díjat a kiírást követően határidőre be kell fizetni a Neptunban.

Lásd: SZTE BTK Hallgatói talárviselési szabályzata (http://arts.u-szeged.hu/karunkrol/szabalyzatok)

 

 

 

Vegyük sorra a teendőidet:

 

A záróvizsgára való jelentkezésről:

Záróvizsgára jelentkezned a MODULO felületén kell.

A záróvizsga-beosztást a NEPTUN-ban megtekintheted, a következőképp: NEPTUN - saját felület - ügyintézés - záróvizsgák - majd a jobb oldalon a sor végén, a „Bővebben” gomb megnyomása után láthatod a záróvizsga pontos dátumát és a helyszínét.

 

Ha ismételt záróvizsgázó hallgató vagy:

Neked is be kell jelentkezned a záróvizsgára és a szakdolgozatodat is újra fel kell töltened (idei dátummal), emellett a plágiumnyilatkozatot is csatolnod kell. További információkért keresd a tájékoztatón belüli záróvizsga kisokost!

 

A szakdolgozatról/portfólióról:

A szakdolgozatot/portfóliót (PDF formátumban) kötelező feltöltened a MODULO-ba, majd ezt követően a tanszék/intézet által meghatározott adathordozón és formátumban a tanszékre/intézetre is el kell juttatnod. (Erről pontos információt az adott tanszéken kaphatsz.)

 

Feltöltés menete: MODULO - folyamatban lévő ügyek - záróvizsga jelentkezés - csatolt űrlap kitöltése (feltöltés előtt ajánlott a „Piszkozat” mappában lévő dokumentumokat törölni).

 

A plágiumnyilatkozatot köteles vagy a szakdolgozat/portfólió elejére beilleszteni! (Ki kell nyomtatnod, kék tollal aláírnod, majd beszkennelve csatolnod kell a szakdolgozathoz.)

 

Fontos: A leadási határidő meghosszabbítására nincs lehetőség - ha lecsúszol a határidőről, nem záróvizsgázhatsz!

 

Az abszolutóriumról:

Az abszolutórium nyilatkozat beadására (kizárólag még aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatóknak kell) kiírt feladatot a Coospace megadott színterében kell beadnod (BTK Záróvizsga / Final Exam / 2023 június).


Fontos: Ha az előírt időpontig nem szerzed meg az abszolutóriumot, ebben a záróvizsga-időszakban már nem tehetsz záróvizsgát, csak a következőben!

Épp ezért fontos, hogy teljesítményedet folyamatosan kövesd a NEPTUN felületén! A nyilatkozatot csak akkor töltsd fel, ha minden jegyed/aláírásod bekerült a NEPTUN-ba!

 

A nyelvvizsga-bizonyítványokról:

A 2022-2023-as tanév tavaszi félévében sikeres záróvizsgát tett hallgatók mentesülnek a nelvvizsga-követelmények alól! Lásd alább: Nyelvvizsga-mentesítés_összefoglaló_2023.03.31.

 

Tartozások:

Kérjük, nézd meg a tartozásaidat! Ha a fenti határidőn túl még bármilyen tartozásod van (kollégiumi díj, utóvizsga, szolgáltatási díj, stb.) az egyetemmel szemben, akkor nem záróvizsgázhatsz. Esetleges tartozásaidat a NEPTUN-on, online tudod kiegyenlíteni.

 

További hasznos információk:

Kérjük, hogy ellenőrizd a NEPTUN-ban szereplő személyes adataidat! A változást folyamatosan, de legkésőbb március 14-ig kell bejelentened a TO-n, mert a NEPTUN-ban szereplő adatok alapján állítja ki a Tanulmányi Osztály a diplomádat. Amennyiben a Tanulmányi Osztály a hallgató hibájából hibás diplomát állít ki, csak térítés ellenében tudnak újabb oklevelet kiállítani.

 

A Tanulmányi Osztály munkatárai összeszedték a legfontosabb dokumentumokat. Ezeket a nevükre kattintva letöltheted:

 

Sikeres és gördülékeny utolsó félévet kívánunk!

 

(Utóbbiban mi is segítünk: ha valamiben nem vagy biztos a végzéssel kapcsolatban, fordulj bizalommal a Tanulmányi Osztály munkatársai felé e-mail-ben, telefonon vagy személyesen! Minden elérhetőséget megtalálsz itt.)

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

borito

A Szegedi Tudományegyetem a Center for World University Rankings 2023-as toplistáján eredményesen szerepel: a kétezres ranglistán világviszonylatban a 708. helyen áll, ami a hazai intézmények között dobogós helyezés. Az oktatói és kutatói kiválóságot mérő indikátor szerint pedig a legjobb magyar egyetem az SZTE.