facebook-banner

Hungarian Association for American Studies 14. - nemzetközi konferenciát szervez az Amerikanisztika Tanszék

Az Amerikanisztika Tanszék 2024. május 24-25. között rendezi meg a Hungarian Association for American Studies 14. nemzetközi konferenciáját, amely az amerikai kultúra válságán való túllépés különböző módjaival és narratíváival foglalkozik. A plenáris előadók között lesz Prof. Bollobás Enikő, aki annak idején a szegedi amerikanisztika szak beindításában játszott kiemelkedő szerepet, Prof. Christopher Danielson Montanából, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Fulbright ösztöndíjas oktatója, valamint Prof. Arijana Luburić-Cvijanović, a Novi Sadi Egyetem angol tanszékének tanszékvezető helyettese, illetve Matt Sedillo mexikói költő. A szekciók a bölcsészkar különböző termeiben kapnak helyet, erről a részletes programban lehet tájékozódni.

Az előadások a párbeszéd, a tárgyalás, a megküzdési mechanizmusok, a mobilitás vagy a hibridizáció lehetséges felhasználási módjait vizsgálják. A konferencia általános célja annak feltárása, hogy a humán tudományok módszertana miként diagnosztizálhatja, dolgozhatja fel és előzheti meg proaktívan a válság kulturális tapasztalatát a különböző transznacionális amerikai kontextusokban.


konf-plakat


A konferencia részletei a rendezvény honlapján elérhetők!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep

William Shakespeare szonettjeinek új magyar fordítását is bemutatták a 95. Ünnepi Könyvhéten. Június 14-én az SZTE Klebelsberg Könyvtárban Prof. Dr. Szőnyi György Endre, az SZTE BTK Angol Tanszék oktatója beszélgetett a kötet fordítójával, Fazekas Sándorral.