Balog József, az SZTE BTK oktatója Hevesi Sándor - díjat kapott


balog_jozsefHevesi Sándor-díjat kap Balog József, a szegedi MASZK Egyesület elnöke, az SZTE BTK Kommunikáció és Médiatudományi Tanszékének mesteroktatója. A Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) Magyar Központja közölte, az elismerést minden évben annak a három művésznek, kultúraközvetítő, társulatvezető szakembernek adják át, aki sokat tett a magyar színház nemzetközi elismertetéséért, megismertetéséért.

A díjat idén a magyar dráma napján, 2021. szeptember 21-én adják át.


A díj kapcsán készült interjú a Szeged Televízió Körút c. műsorában itt érhető el: https://www.facebook.com/SzegedTV/videos/balog-jÃ%B3zsef-körút-210617/154183533432732/


Kép forrása: https://www.szinhaz.szeged.hu/tarsulat/balog-jozsef

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Kasza Péter az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az SZTE Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskola Neolatin Programjának vezetője, valamint az SZTE és az OSZK közreműködésével létrejött Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezető kutatója. Magyar történelem Bécsből nézve - Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve című akadémiai doktori értekezését 2023 szeptemberében védte meg. Kasza Péterrel az értekezés részleteiről, a tudományos pályájának kezdetéről, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól és a tanításról beszélgettünk.