Fulbright ösztöndíjak az USA-ba PhD-val rendelkezők számáraKözeledik a pályázat beadási határidő (2018. október 10.) a PhD-val rendelkező oktatók, kutatók számára meghirdetett Fulbright ösztöndíjra.

Fulbright oktatói vagy kutatói ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik PhD/DLA fokozattal valamint kiváló angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államok valamely felsőoktatási intézményében szeretnének tanítani vagy kutatni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet. Szakmai meghívólevél a sikeres pályázat előfeltétele. Az ösztöndíjas időszak leghamarabb 2019 augusztusában kezdhető meg, és legkésőbb 2020 augusztusában fejezhető be.


Szeretném ismét a segítségüket kérni, hogy terjesszék a hírt munkatársaik körében.


Bővebb információ és jelentkezés: http://www.fulbright.hu/


Kiemelt közös ösztöndíjaink:


Fulbright Visiting Professorship in Hungarian Language and Culture

A Cleveland State University és a Fulbright Bizottság közötti szerződés értelmében egy oktatói ösztöndíjat ajánlunk a CSU, College of Liberal Arts and Sciences (Cleveland, Ohio) intézetébe egy tanévre. Az ösztöndíjas feladata a fogadó intézményben folyó oktatás és tananyagfejlesztés a magyar tanulmányok területén, valamint a magyar mint idegen nyelv (Hungarian as a Foreign Language), magyar irodalom és kultúra oktatása. Az egyetem olyan pályázókat preferál, akik rendelkeznek a magyar, mint idegen nyelv tanítási tapasztalatával.


Fulbright vendégoktatói ösztöndíj – Indiana University

Az Indiana University, Bloomington és a Fulbright Bizottság közötti szerződés értelmében egy kiemelt oktatói (Visiting Professor) ösztöndíjat ajánlunk az IU Bloomington, School of Global and International Studies intézetébe (10 hónap).

A 2019-2020-as tanévre az Indiana University olyan egyetemi oktatók jelentkezését várja, akik a nemzetközi kapcsolatok területén belül tartanának előadásokat. A tanítandó témák között kiemelten szerepelne a Közép-Európai országok (Visegrádi Négyek) egymással való kapcsolata, valamint Oroszországgal és az Európai Unióval való kapcsolata.


Fulbright vendégoktatói ösztöndíj – TCU

A Texas Christian University (TCU) és a Fulbright Bizottság közötti szerződés értelmében egy oktatói (Visiting Professor) ösztöndíjat ajánlunk a TCU (Fort Worth, Texas) bármelyik Graduate Studies intézetébe egy tanévre (9 hónapra). Az ösztöndíj költségeit a Fulbright Program és a TCU közösen fedezi. Kiváló angol nyelvtudás és az adott tantárgyban szerzett tanítási tapasztalat előfeltétel.

A TCU fő oktatási területei: http://www.fulbright.hu/tcu-academic-programs/


Fulbright - MTA közös ösztöndíj

A Fulbright Bizottság és a Magyar Tudományos Akadémia között létrejött együttműködési szerződés szerint az MTA kutatói hálózatának tagjai Fulbright kutatói ösztöndíj elnyerése esetén kiegészítő anyagi támogatásban részesülnek az MTA-tól.


Fulbright – American Hungarian Foundation (AHF) kutatói ösztöndíj

Egy kutatói ösztöndíjat hirdetünk meg elsősorban gyakorlott könyvtáros szakemberek, múzeumi kurátorok, archiváló szakemberek számára az American Hungarian Foundation (New Brunswick, NJ) központjába 5 hónapra.A fentieken kívül bármely tudományterületen vagy művészeti ágban lehet pályázni. Fogadóintézmény lehet bármilyen akkreditált egyetem, vagy állami kutatóintézet az Egyesült Államokban.Várjuk pályázatukat!


köszönettel,

Jókay Károly

ügyvezető igazgató

Magyar-Amerikai Fulbright Alapítvány

Friss Hírek

Friss Hírek RSS
Friss hírek
2021. április 15.
2021. április 07.
2021. február 05.