Anglisztika és amerikanisztika BA, angoltanár

The Transformative Power of Irony (Az irónia felforgató ereje)


Időpont: 10:30 – 10:50

Terem: Krajkó terem

Előadó: Dr. Barát Erzsébet


Az őszi diáktüntetések plakátjait, molinóit elemezzük. Célunk, hogy megnézzük, milyen ereje van az ironikus beszédmódnak a gyűlölet-retorikára építő domináns politikai kommunikáció közegében. Az elemzés kiindulási pontja a nemek és szexualitások megkülönböztetésének logikája. Angol nyelvű előadás.

 


A Journey Down the Rabbit Hole. Alice in Transmedia Wonderland


Időpont: 11:00 – 11:20

Terem: Krajkó terem

Előadó: Dr. Kérchy Anna


Az angol nyelvű előadásból kiderül, Lewis Carroll 19. századi nonszensz mesefantáziái Alice kalandjairól Csodaországban és a tükör túloldalán hogyan figurázzák ki a viktoriánus Anglia szokásait, hiedelmeit, hierarchiáit; és hogy miért találják a regénypárost még mindig feldolgozásra érdemesnek a későbbi generációk. Milyen nyelvfilozófiai üzenetet közvetítenek a nyézsonra járt nyalkás brigyók? Mi rejtőzik a nyúl ürege mélyén a szürrealisták és az okkultisták szerint? Miben más a Fakutya vigyora Disney rajzain, Tim Burton kalandfilmjében, American McGee horror PC játékában és Tom Waits dalaiban? Egyáltalán hogyan lesz Alice-ből posztmodern mém?

 

 

Basic Principles in English Language Teaching Methodology


Időpont: 11:30 – 11:50

Terem: Krajkó terem

Előadó: Huber Máté


This introductory EFL methodology session concentrates on basic principles and contemporary tendencies in teaching English as a foreign language. Some of the key issues addressed include the creation of conditions for language learning, lesson design, adaptive lesson delivery, as well as the monitoring and assessment of students’ language development. Drawing on the participants’ own experience as language learners, the theoretical concepts are always illustrated by practical examples.

 


British Art and Music


Időpont: 12:00 – 12:20

Terem: Krajkó terem

Előadó: Dr. Szőnyi György Endre


A szegedi anglisztikai képzés nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az angolszász kultúrát komplexitásában mutassa be, melynek részei olyan területek, mint a művészettörténet, filmtudomány és a zenetörténet is. A mini óra a British Arts and Music kurzus egyik érdekes epizódját mutatja be, az angol reneszánsz megalapítását az egyébként rossz hírű VIII. (Tudor) Henrik király által.



Tudj meg többet a szervezőről és a szakról itt!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_35

Tavasszal is meghirdette az SZTE NKI Kulturális Irodája a Hallgatói Művészeti Versenyét, amelyre több kategóriában jelentkezhettek a tehetséges hallgatók: az eredményhirdetésen kiderült, a meghirdetettek közül majdnem minden kategóriában értek el helyezést BTK-s hallgatók is, nem egy esetben első helyen végeztek.


Néhány nappal később az ugyancsak az SZTE NKI által szervezett „A Szegedi Tudományegyetem és a Nobel-díj” alkotói pályázat díjkiosztójára is sor került, ahol az egyik első díjat szintén egy BTK-s hallgató kapta meg, személyesen Karikó Katalintól.