conf_poster-01

Konferencia: Békék és szerződések – Diplomáciatörténet I. Lajostól II. Rákóczi Ferencig

Az SZTE BTK TI Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszék, a HUN-REN–SZTE Oszmán Kori Kutatócsoport, valamint a Szegedi Középkorász Műhely 2024. október 16–17. között konferenciát szervez Szegeden Békék és szerződések – Diplomáciatörténet I. Lajostól II. Rákóczi Ferencig címmel.

A konferencián a Szegedi Tudományegyetem szakmai műhelyeinek tagjai, továbbá hazai és a határon túli felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek munkatársai és PhD-hallgatói vesznek részt. A konferencia egyik fő témája a késő középkori magyar történelem külpolitikája, amely kibővül a Magyar Királyságot érintő, az Oszmán Birodalom irányában működő középkori és kora újkori diplomáciai kutatások újszerű megközelítéseivel. A hagyományos értelemben vett politikatörténeten túl a diplomácia társadalom- és gazdaságtörténetére, valamint a kapcsolati hálókra, a reprezentációra, a kommunikációs csatornákra, illetve a diplomácia intézményi hátterének működésére helyezi a hangsúlyt. A hagyományteremtőnek szánt rendezvény kiemelt célja kutatási eredmények disszeminációja, valamint a szakmai kapcsolatok és együttműködések erősítése a hazai és határon túli intézményekkel, kutatókkal.


Letöltés:

- program

- absztraktfüzet

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

460172765_122114460650495405_9222965476756458632_n_1

Ismét megrendezik a design és a művészet fesztiválját, a tavaly nagy sikernek örvendő Szeged Design Napokat. Az SZTE BTK design- és művészetmenedzsment mesterszakos hallgatói által szervezett program október 19-26. között lesz Szegeden, a nagyrészt ingyenes programok a város több kulturális helyszínén zajlanak majd egyidejűleg. A fesztiválhét megnyitója október 20-án 11 órakor, a Szegedi papucs a XXI. században című kiállítás megnyitójával egyidőben lesz, a Kiss Kunszt Galériában.