Boritokep_27

Önkénteseket várnak a budapesti Műtárgyak Éjszakája Fesztiválra - 50 helyszínen, több, mint 100 program megszervezésében vehetnek részt a jelentkezők

A háromnapos rendezvény 2024. május 23-24-25-én kerül megrendezésre 50 helyszínnel és több, mint 100 programmal Budapesten. A fesztiválra olyan önkéntesek jelentkezését várják, akik szívesen részt vennének egy izgalmas, nagyszabású művészeti programsorozat lebonyolításában. Jelentkezni április 29-ig lehet.

Az idei Műtárgyak Éjszakája Fesztivál központi tematikája a műtárgyak eredetére, provenienciájára, a mögöttük húzódó izgalmas történetekre épül, amelyekbe a fesztivál programjain nyerhetnek bepillantást a látogatók. A szervezők a partnerekkel együttműködve olyan programokon dolgoznak, amelyek által a résztvevő közönség megismerkedhet a műtárgyak eredetének kérdéseivel és sokszor kevéssé ismert háttértörténetükkel. A fesztivál egyik kiemelt célja az edukáció, így ennek jegyében egy online játék is meghirdetésre kerül a téma szélesebb körű bemutatásához.

 

A rendezvény weboldala: www.mutargyakejszakaja.hu

 

A MÉF önkéntes program előnyei:

 • betekintés a „kulisszák mögé”
 • tapasztalatszerzés kulturális esemény szervezésében
 • változatos programok és helyszínek látogatása
 • ajánlólevél a fesztiválon elvégzett munkáról és feladatkörökről, előzetes kérés alapján

 

Önkéntes feladat:

 • részvétel az előzetes eligazításon 2 alkalommal

 • fesztivál előtt plakát és szóróanyag elvitele a választott helyszínekre
 • a vállalt programokon az érkező vendégek fogadása, regisztrációja, eligazítása

Programonként kb. 1,5-2 óra elfoglaltságra kell számíthatsz.


Regisztrálj, ha:

 • érdekel a művészet világa
 • jól kommunikálsz idegenekkel
 • pontos és megbízható vagy

 

A JELENTKEZÉS MENETE:

 

1) Regisztráció a VAP Önkéntes felületen: http://volunteerap.hu/

 • a szervezők a MÉF Önkéntes programmal indították útjára a VAP = Volunteering in Art Programs I Művészeti Önkéntes Program oldalt: http://volunteerap.hu. A VAP online platform elindításával a cél az, hogy a szervezet egyszeri regisztrációval, egy felületen adon információt a képzőművészeti területen megvalósuló önkéntes, gyakornoki és további munkalehetőségekről.

 

2) Emailes jelentkezés, amennyiben valaki nem kíván a VAP (http://volunteerap.hu/ ) önkéntes oldalon jelentkezni. Ebben az esetben a mef.volunteer@gmail.com email címre kell küldeni a jelentkezését, a következők szerint:

 • a levél tárgya: MÉF24 önkéntes jelentkezés
 • a levélben szerepeljen a jelentkező rövid bemutatkozása (neve, elérhetősége, milyen szakon tanul); a fesztivál mely napjain ér rá (május 23-24-25. - nagyobb eséllyel kap feladatot, aki mind a 3 napon tud programkoordinációt vállalni).

 

Jelentkezési határidő: 2024. április 29.

 


(Borítókép forrása: műtárgy.com)

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_35

Tavasszal is meghirdette az SZTE NKI Kulturális Irodája a Hallgatói Művészeti Versenyét, amelyre több kategóriában jelentkezhettek a tehetséges hallgatók. Idén rekordszámú jelentkezés érkezett: az egyetem karairól 52 egyetemista mérettette meg magát. A meghirdetettek közül majdnem minden kategóriában értek el helyezést BTK-s hallgatók is, nem egy esetben első helyen végeztek. A díjazottak április 12-én, az Egyetemi Tavasz megnyitóján vették át okleveleiket és pénzjutalmaikat.