Boritokep_3

Nemzetközi fenntarthatósági díjas a Szegedi Tudományegyetem

A környezeti, társadalmi, irányítási (ESG) területeken végzett kiemelkedő tevékenységéért, a fenntarthatóság iránti elkötelezettségéért ’Commitment to Sustainability’ díjjal ismerte el a brit Quacquarelli Symonds (QS) a Szegedi Tudományegyetemet.

A Szegedi Tudományegyetemet fenntarthatósági díjjal jutalmazta a brit Quacquarelly Symonds a júniusi QS EduData Summit 2024 csúcskonferenciáján. A Tisza-parti intézménynek, amely az egyik legismertebb felsőoktatási tevékenységeket minősítő cég világranglistáján idén bő harminc helyet javított és az 570. helyen végzett, ’Commitment to Sustainability’ Award-ot ítélt oda a QS a környezeti, társadalmi, irányítási (ESG) területeken végzett kiemelkedő tevékenységéért, a fenntarthatóság iránti elkötelezettségéért.


szte_qs_commitment_to_sustainability_2024


A díj kapcsán Dr. Mátyás Dénes, az SZTE fenntarthatóságért felelős igazgatóhelyettese elmondta: öröm az elismerés, mert közös érdekünk, hogy felelős és fenntartható jövőt építsünk, amiben az SZTE – ahogyan ezt a külső értékelők által adott díj is igazolja – az élen jár.


További érdekesség, hogy a QS rendezvényén a Lundi Egyetem is fenntarthatósági díjban részesült, amely a szegedi egyetemmel szoros partnerséget ápol a EUGLOH (European University Alliance for Global Health) európai egyetemi szövetségen belül. Aki tehát az SZTE polgára, az kilenc nemzetközileg meghatározó egyetem, köztük két nemzetközi fenntarthatósági díjas intézmény közösségének is tagja.



Forrás: SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_6

A THE Impact Rankings elnevezésű fenntarthatósági rangsort az ENSZ által megfogalmazott fenntartható fejlődési célok (SDG) mentén készíti el évről-évre a Times Higher Education. A 2024. június 12-én megjelent friss rangsorban a Szegedi Tudományegyetem a 43. helyen végzett a „Béke, igazság és erős intézmények” tematikus listán. Emellett több más alkategóriában is nagyot lépett előre az SZTE, de javított az összesített rangsorban is: felkerült a 301-400. helyre, ezzel megosztott első helyen végzett Magyarországon.