borito

Elhunyt Csapó Benő

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, becsülték és szerették, hogy Csapó Benő professzor, a hazai és nemzetközi neveléstudományi kutatás és tanárképzés egyik legkiemelkedőbb képviselője 70 éves korában, 2023. június 26-án elhunyt.

Tanárok, neveléstudományi kutatás és fejlesztés területén dolgozó szakemberek, kutatók generációit indította el pályájukon. Munkássága során mind a hazai, mind a nemzetközi neveléstudományi kutatások számos területét megújította. 1976-tól a Szegedi Tudományegyetem (korábbi József Attila Tudományegyetem) oktatója, tanszékvezetője, intézetvezetője, kutatócsoportok alapítója és vezetője, doktori iskola vezető. Haláláig az MTA Közoktatás-fejlesztési Kutatási Program vezetője, és a Közoktatási Elnöki Bizottság elnöke. 1997-ben Széchenyi Professzori Ösztöndíjat kapott, 2015-ben Prima Primissima díjjal tüntették ki, 2016-ban Szeged, 2017-ben Szentgál díszpolgárává választották. 2019-ben megkapta Helsinki Egyetem díszdoktori címét, 2022-ben tagjai közé fogadta az International Academy of Education. Sokszínű, eredményekben rendkívül gazdag tudományos pályafutása minden kutató számára példaként szolgál.


Csapo_Beno


Gyászolják hozzátartozói, munkatársai, szerzőtársai és tanítványai. Professzor Urat a Szegedi Tudományegyetem saját halottjának tekinti.


Professzor Úr búcsúztatására 2023. július 21-én 14 órakor kerül sor Szegeden a Belvárosi Temetőben (6728 Szeged, Fonógyári út 21.).



SZTE BTK

Neveléstudományi Intézet

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_39

Az SZTE BTK-n 2024. július 6-án tartjuk a nyári diplomaosztót, amelyen több száz diák és hozzátartozóik vesznek majd részt. A februári eseményen egyik hallgatónknak már lehetősége volt a bemutatkozásra, és a pozitív visszajelzések tükrében ezt a hagyományt szeretnénk is folytatni: hogy egy BTK-s hallgató, oktató vagy dolgozó előadásával búcsúztassuk el a diplomájukat megszerző diákokat!


Ha tehetséges vagy valamiben és szívesen megmutatnád ezt egy több száz fős közönség előtt, olvasd el a részleteket, és jelentkezz június 9-ig!