Fedezd föl!

2023. december 05.

A brit Quacquarelli Symonds (QS) december 5-én megjelent fenntarthatósági felsőoktatási rangsorában a Szegedi Tudományegyetem megosztott első helyen végzett Magyarországon. A világ intézményeit környezeti, társadalmi és irányítási szempontok szerint mérő listán az SZTE a kiváló hazai helyezése mellett nemzetközi téren is remekelt: 122. lett európai, és 259. világviszonylatban.

2023. október 27.

A Szegedi Tudományegyetem továbbra is a világ legjobb egyetemei között szerepel a Times Higher Education szakterületi rangsorain. A legfrissebb értékelések alapján az SZTE idén első helyen végzett Magyarországon a neveléstudományi, pedagógus- és tanárképzési kiválósági listán. Emellett felkerült a gazdaságtudományok szakterületi rangsorra, miközben továbbra is jó pozíciókat foglal el a bölcsészettudományok és művészetek, az egészségtudományok, a pszichológia, az élettudományok, az élettelen természettudományok, valamint az informatikatudomány területein.

2022. november 28.

Az SZTE centenáriumának alkalmából a szegedi bölcsészkar hat meghatározó személyiségének nyomába eredtünk. Hogy miért is tettük ezt? Karunk két épületének termeit sorra véve arra jutottunk, hallgatóként és talán oktatóként sem tudunk túl sokat arról a személyről, akiről a termet, amelyben nap mint nap órákat töltünk el, annak idején elnevezték. Megkértük hát oktatóinkat arra, meséljenek nekünk híres tudósainkról, azokról, akik saját tudományterületükön nagy hatással voltak a kar, az adott intézet és tanszék alakulására. A személyekről filmek és plakátok is készültek – utóbbiak most már a termek ajtajait díszítik.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.