Ügyintézési rend

Kedves Hallgató!

 

Az alábbi tájékoztatóban a tanulmányi ügyekkel és a Tanulmányi Osztállyal kapcsolatos praktikus és hasznos információkat, általános tudnivalókat gyűjtöttük össze röviden. Kérjük, figyelmesen olvassa végig.

Javasoljuk, hogy a honlapunkat rendszeresen kísérje figyelemmel, mert aktuális híreinkről, hirdetményekről, határidőkről ott tájékozódhat.

 

A KAR VEZETÉSE

A Kar dékánja: Prof. dr. Gyenge Zoltán egyetemi tanár

Oktatási dékánhelyettes: Dr. habil. Kasik László egyetemi docens

Általános és tudományos dékánhelyettes: Prof. Dr. Szilágyi Zsófia egyetemi tanár

Külkapcsolati és ifjúsági dékánhelyettes: Dr. habil. Sávai-Matuska Ágnes egyetemi docens

Tanulmányi Bizottság elnöke: Dr. Dragon Zoltán egyetemi docens

A Tanulmányi Osztály mb. vezetője: Györgyeyné Login Adrienne Zsuzsanna


 

CÍMÜNK, HONLAPUNK, hasznos linkek:

Címünk: SZTE BTK Tanulmányi Osztály 6722 Szeged, Egyetem u. 2. II. emelet

Fax: 62/544-438

Kari honlapunk: www.arts.u-szeged.hu

Tanulmányi Osztály munkatársai: http://www.arts.u-szeged.hu/szervezeti-felepites/tanulmanyiosztaly/to

Hallgatóknak: http://www.arts.u-szeged.hu/hallgatoknak

Kari tanulmányi tájékoztatók: http://www.arts.u-szeged.hu/hallgatoknak/tanulmanyi-ugyek

ETR egyetemi naptár: http://web5.etr.u-szeged.hu:8080/naptar/

 

Ügyintézés

Kérjük, hogy a tanulmányi ügyeit önállóan intézze. A tanulmányi osztály dolgozói az adatvédelmi szabályok értelmében (az Ön személyes adatainak védelmében) csak Önnel tarthatják a kapcsolatot. Szülőknek, nagyszülőknek, rokonoknak, ismerősöknek, barátoknak, házastársaknak nem adhatnak ki Önről semmilyen személyes információt. Amennyiben akadályoztatása (külföldi tartózkodása, esetleg betegsége) miatt nem tudja személyesen intézni ügyeit, Ön helyett csak szabályos meghatalmazással rendelkező megbízott személy intézkedhet.

A különböző feladatkörök különböző előadókhoz tartoznak. Amennyiben Önnek kérdései, problémái merülnek fel, kérjük, mindig a feladattal megbízott tanulmányi előadót keresse személyesen a fogadóóráján, telefonon, vagy e-mailen keresztül.

A Tanulmányi Osztály munkatársainak nevét, feladatköreit és elérhetőségeit a honlapunkon találja:
http://www.arts.u-szeged.hu/szervezeti-felepites/tanulmanyiosztaly/to

A dékánhelyettesek és a TB elnök elérhetősége személyesen a kiírt fogadóórákon (helye: TO fogadóiroda), vagy írásos kérelem formájában a MODULO Karközi beadási helyen lehetséges.

Hallgatói jogviszony-igazolást (amennyiben nem a Modulo-ban kérhető egyszerű igazolásra van szüksége), törzslapkivonatot, kreditigazolást, záróvizsga- vagy abszolutóriumigazolást bármelyik előadótól igényelhetnek.

A hallgatói ügyintézés formái Karunkon:

 

  1. MODULO (elektronikus ügyintézés): https://modulo.etr.u-szeged.hu/

A formanyomtatványok többsége kizárólag a MODULO nevű elektronikus űrlapkezelő rendszerben érhető el. Az elektronikus űrlapok csak meghatározott időszakban adhatók be. A beadási időszakokról az ETR naptárban (központi űrlapok), a kari honlapon (kari űrlapok) illetve magukon az űrlapokon tájékozódhat. A BTK-s hallgatók számára elérhető űrlapok egy része a BTK TO beadási helyen, más részük a Karközi illetve egyéb központi beadási helyeken található.

  1. Telefonos, e-mailes ügyintézés:

A TO honlapján találja munkatársaink elérhetőségét. Kérjük, hogy mindig az adott témával foglalkozó ügyintézőt keresse telefonon illetve e-mailben. Kérjük, hogy ne küldjön levelet azonos tartalommal több ügyintézőnek: egyetlen kiválasztott személyhez írjon akkor is, ha bonyolultabb problémával keres meg bennünket írásban. Levelét, felvetett problémáját mindig megkonzultáljuk az illetékes kollégával és válaszolunk minden kérdésére. Az e-mailek megválaszolása munkaidőben történik. Levelére igyekszünk egy napon belül válaszolni, de bizonyos időszakokban, ha sok levelünk torlódik fel, a válaszidő ennél hosszabb is lehet.

  1. Személyes ügyfélfogadás:

Az aktuális fogadóóráról és az előadók beosztásáról a honlapunkon vagy a TO iroda előtti hirdetőtábláról tájékozódhat. Kiemelt időszakokban (pl. félévkezdés vagy szakdolgozat leadás) meghosszabbított fogadóidővel állunk a rendelkezésükre, a szünetek idején, ill. a nyári időszakban viszont csökkentett időben tartunk nyitva. Felhívjuk figyelmét, hogy személyes ügyintézés csak a fogadószobában és a fogadóórákon történik. Személyes fogadóórája alatt az ügyintéző a fogadószobában tartózkodik, ezért átmenetileg sem telefonon, sem e-mailben nem lehet elérni.

  1. Papíralapú ügyintézés:

Bizonyos ügyekben (lemondás, átemelés) megmaradt a papíralapú ügyintézés, illetve bizonyos Modulo-s kérelmekhez kötelező csatolmányokat kell feltölteni. Az ehhez szükséges nyomtatványok letölthetők a Tanulmányi Osztály honlapjáról. Kérjük a nyomtatványokat mindig olvashatóan, a kért adatokkal töltse ki és írja illetve írassa alá a nyomtatványon megjelölt személlyel (pl. oktató, tanszékvezető, szakgazda).

 

Nem a TO-HOZ KELL FORDULNI AZ ALÁBBI ÜGYEKKEL:

  • szakos kurzusfelvétellel kapcsolatos problémák, pl. betelt létszám, nincs meghirdetve a kurzus (meghirdető tanszék)
  • szakdolgozati témaválasztó lap leadása (tanszék),
  • kollégiumi jelentkezés (kollégiumok),
  • diákigazolvány-igénylés és érvényesítés, diákhitel engedményezés, ösztöndíj-kifizetés, tanuló utazási bérlet, számla, ill. adóigazolás kiadása, bankszámlaszám, adószám és TAJ szám nyilvántartása (Hallgatói Szolgáltatói Iroda, JATIK, Ady tér, földszint)
  • ösztöndíj határok meghatározásával és kihirdetésével, szociális, lakhatási vagy egyéb segélyekkel, átlagszámítással kapcsolatos problémák (BTK Hallgatói Önkormányzata, Egyetem u. 2. II. emelet, a lépcsővel szemben)
  • további technikai segítség ETR, CooSpace, Modulo, elfelejtett jelszó (HELP DESK Szolgálat, 62/544–227, ETR üzemetetés, JATIK földszint, etr@cc.u-szeged.hu)

 

Jó tanulást és sikeres tanévet kívánunk!

SZTE-BTK Tanulmányi Osztály

 

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_8

Korábban már megírtuk: a szegedi bölcsészkar ismét nyílt napot tart az érdeklődő felvételizők 2023. december 18-án, hétfőn, 9:30-tól a kar főépületében.


A teljes programról, igazoláskérésről, nyereményjátékról és további részletekről itt írtunk bővebben.


Ebben a cikkben pedig hozzuk is a miniórák listáját és a regisztrációs linket! A jelentkezés december 14-én 20:00-kor zárul!